Επικαιρότητα

Κάηκαν αποθήκες του Πόρτο Καρράς στην φωτιά της Χαλκιδικής (pics)

Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε πριν από περίπου δυο ώρες νότια του Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε πριν από περίπου δυο ώρες νότια του Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε σε δασική περιοχή πίσω από το σούπερ μάρκετ Μασούτης που υπάρχει στην περιοχή και κινείται ανεξέλεγκτη προς το Πόρτο Καρράς, λόγω και των ισχυρών ανέμων εντάσεως και έως έξι μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα,13 άτομα πεζοπόρο, 5 Α/Φ και 1Ε/Π, αλλά και εθελοντές όπως η Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Χαλκιδικής που εδρεύει στον Όρμο Παναγίας στη Σιθωνία Χαλκιδικής οι οποίοι συνδράμουν με έξι οχήματα και 20 άτομα εθελοντές. Όπως είπαν στο seleo.gr, η φωτιά πέρασε μπροστά από το σούπερ μάρκετ και περνώντας το δρόμο κινήθηκε στο Πόρτο Καρράς όπου κάηκαν και δυο αποθήκες του οι οποίες ωστ?σο είναι μακριά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα. Η φωτιά μαίνεται και απειλεί τα σπίτια που προορίζονται για τους εργαζομένους του Πόρτο Καρράς.

Υπάρχει και εναέρια συνδρομή με δυο καναντέρ της ΠΥ που επιχειρούν.







Λίγο μετά τις 17:30 η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης αλλά και των εθελοντών, όπως φαίνεται ήταν καταλυτική για την αίσια έκβαση του έργου της πυρόσβεσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά φαίνεται να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Τα εναέρια μέσα (4 Καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα) ακόμη επιχειρούν καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο δεν έχουν κοπάσει, και υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων, ωστόσο η φωτιά έχει «πέσει» όπως λένε οι εθελοντές και μόνο δυο τρεις εστίες καίνε οι οποίες είναι υπό έλεγχο.



Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x