Επικαιρότητα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στα δυτικά θα είναι τοπικά ισχυρά, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Εξαίρεση αποτελούν οι Νότιες Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 9 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας παροδική βροχή ή καταιγίδα τις βραδινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x