Europa League

Κακή παράδοση με Ουκρανούς ο Ολυμπιακός

Αρνητική είναι η παράδοση του Ολυμπιακού με ομάδες από την Ουκρανία. Θυμηθείτε όλα τα παιχνίδια των Πειραιωτών με ομάδες από τη χώρα εν όψει των αναμετρήσεων με τη Ντνίπρο.

Να βάλει τέλος σε μια παράδοση αρνητικών αποτελεσμάτων με ομάδες από την Ουκρανία θέλει ο Ολυμπιακός στις αναμετρήσεις με τη Ντνίπρο για τους «32» του Europa League.

Ο πρωταθλητής μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες απέναντι σε ομάδες από την Ουκρανία.

Η πιο πρόσφατη εμπειρία του ήταν στους «16» του Europa League το 2012, όταν παρότι νίκησε με 1-0 τη Μέταλιστ (που είχε στον πάγκο της τον νυν προπονητή της Ντνίπρο, Μίρον Μάρκεβιτς) στο Χάρκοβο, ηττήθηκε με 2-1 στο Φάληρο και αποκλείστηκε. Η ίδια ομάδα τον είχε νικήσει με 1-0 για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA το 2008.

Το 2006 οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Champions League και είχαν δύο ισοπαλίες, 2-2 στην Ουκρανία και 1-1 στο «Καραϊσκάκη», χάνοντας τότε την ευκαιρία να τερματίσουν τρίτοι στον όμιλο.

Μοναδική ευχάριστη ανάμνηση από μάχες με Ουκρανούς ήταν αυτή του 1992, όταν στον πρώτο γύρο του Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με 1-0 στην έδρα του, αλλά είχε περάσει με 3-0 στην Οδησσό απέναντι στην Τσερνομόρετς.

Οι πρώτες μάχες του Ολυμπιακού με Ουκρανούς (που ανήκαν τότε στη Σοβιετική Ένωση) ήταν το 1975 στο Πρωταθλητριών απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου, αλλά οι Πειραιώτες είχαν αποκλειστεί με 2-2 στην έδρα τους και 1-0 εκτός έδρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x