Μουντομπάσκετ 2014

Καλά το πάμε!

Έτσι τη θέλουμε! Ενέργεια, ταχύτητα και συγκέντρωση είχε η Εθνική στη νίκη (70-56) επί της Τουρκίας στο ΟΑΚΑ. Ενθαρρυντικό ντεμπούτο από τον Καλάθη, που ήταν κορυφαίος με Πρίντεζη και Αντετοκούνμπο!

Με τον καλύτερο τρόπο… συστήθηκε στο ελληνικό κοινό στο ΟΑΚΑ η Εθνική ομάδα!

Το… ορεξάτο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 70-56 την Τουρκία και έδειξε πως μπαίνει σιγά σιγά στο σωστό δρόμο για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Πολύ καλός στο ντεμπούτο του ο Νικ Καλάθης, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους, όσους οι Πρίντεζης και Αντετοκούνμπο.

Το ματς


Με… φόρα ξεκίνησε το ματς η Εθνική ομάδα και συγκεκριμένα «τρέχοντας» ένα σερί 5-0. Ο Τουντσερί προσπάθησε να κρατήσει την Τουρκία στο παιχνίδι, όμως το +5 του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος διατηρούταν (11-6). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 11-8, καθώς σε εκείνο το σημείο η είσοδος των Καλάθη-Αντετοκούνμπο στο παρκέ, έφερε τρομερή ενέργεια. Με τον γκαρντ των Γκρίζλις και τον φόργουορντ των Μπακς, το σύνολο του Κώστα Κατσικάρη έλεγχε απόλυτα το ματς, φτάνοντας ακόμα και στο +11 (24-13), με το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο να διαμορφώνεται στο 24-16, χάρη σε ένα τρίποντο του Αρσλάν σχεδόν με τη λήξη.

Το νωθρό ξεκίνημα της Εθνικής στο δεύτερο δεκάλεπτο, έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να ρίξει τη διαφορά στους τρεις (24-21), έχοντας ένα σερί 8-0. Όμως, μετά το τάιμ άουτ του Κατσικάρη, οι διεθνείς «αφυπνίστηκαν» και με ένα δικό τους 7-0 έφτασαν ξανά σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά (31-21). Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έβγαζαν αρκετή ενέργεια στο παρκέ και σε συνδυασμό με την καλή τους άμυνα έφτασαν ακόμα και στο +14 (40-26)! Ωστόσο, περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε η συγκέντρωση των διεθνών, με τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το ματς στο -8 (41-33) στο τέλος.

Το σύστημα με τον Βασιλειάδη στο «2» δεν έβγαινε για την Εθνική, με τους Τούρκους να μειώνουν σε 45-39, περίπου δύο λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Όμως, με την είσοδο του Ζήση στο παρκέ και τον Καλάθη στο «1», η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν πιο εύκολα, με τη διαφορά να «εκτοξεύεται» ξανά σε διψήφιο αριθμό (52-39). Ο Σαβάς έκανε ό,τι μπορούσε για να ρίξει τη διαφορά, με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει το σύνολο του Κατσικάρη στο +10 (58-48).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο «μίλησε» η κούραση και για τις δύο ομάδες, με το θέαμα αλλά και τους πόντους που πρόσφεραν να ήταν… φτωχοί. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Πρίντεζη έκαναν το 62-48, με το ρυθμό του ματς όμως να έχει πέσει αισθητά. Πάντως, οι Τούρκοι δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν την Ελλάδα με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 70-56.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 58-48, 70-56.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Αντετοκούνμπο 12 (6 ριμπ.), Μάντζαρης 5, Πρίντεζης 12 (7 ριμπ.), Βουγιούκας 9 (5 ριμπ.), Καϊμακόγλου 2, Σλούκας, Παπανικολάου 4, Γλυνιαδάκης 1, Καλάθης 12 (4 ασίστ), Βασιλειάδης 5, Ζήσης 4, Μπουρούσης 4 (5 ριμπ.).

Τουρκία (Αταμάν): Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Πρέλντζιτς, Τουντσερί 5, Σαβάς 10, Γκονλούμ 7, Αρσλάν 9, Ασίκ 7 (7 ριμπ,), Ακιόλ 3, Αλντεμίρ 2, Μαχμούτογλου.

Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x