Μουσική

«Καλοκαιρινή Βροχή»: Ο Νεκτάριος Βαγιανός & οι Αναφακάδες στον Σταυρό του Νότου

Την Πέμπτη 24/10 στις 9μ.μ. η παρουσίαση του πρώτου δίσκου του Ν. Βαγιανού. Τραγουδά η Σεμίνα Μανέτα. Guest η Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Τι συμβαίνει όταν μνήμες, βιώματα και ακούσματα του παρελθόντος μπλέκονται με το σήμερα και δημιουργούν νέα ηχοχρώματα; Ότανταν παραδοσιακά μοτίβα και μελωδίες συναντηθούν με το ρεμπέτικο και το έντεχνο; Όταν η η λύρα συναντάει το μπουζούκι και το κανονάκι συμπράττει με τον μπαγλαμά;

Η “Καλοκαιρινή βροχή”, ο πρώτος δίσκος του Νεκτάριου Βαγιανού, αποτελεί μια τέτοια “γέννα”: ένα δείγμα μουσικών και στιχουργικών συνθέσεων που συμπυκνώνει βιώματα, συναισθήματα, ακούσματα και πτυχές του χαρακτήρα του συνθέτη, σε μια γλώσσα μουσική.

Οι Anafakades, ταιριαστοί συνοδοιπόροι σε αυτό το πρώτο ταξίδι, παίζουν και τραγουδούν την “Καλοκαιρινή βροχή”. Η φρεσκάδα, η δεξιοτεχνία και η ψυχή του νέου αυτού συγκροτήματος γεννούν ένα ιδιαίτερο και δυναμικό μουσικό χρώμα, που επιχειρεί να μπλέξει εντέχνως το παλιό με το καινούριο. Ακριβώς, όπως και ο συνθέτης του δίσκου αυτού.

Τους Anafakades αποτελούν οι:
Σεμίνα Μανέτα (τραγούδι), Νίκος Μήλας (βιολί), Μπάμπης Χατζόπουλος (λαούτο, μπουζούκι, μπαγλαμάς), Αθηνά Κουκή (κανονάκι), Δημοσθένης Καραχριστοδούλου (λύρα, λάφτα), Κώστας Τσαρούχης (κόντρα μπάσο), Στρατής Σκουρκέας (κρουστά).

Guest: Κατερίνα Παπαδοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x