Επικαιρότητα

Καμμένος: Μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας, ξεκινάμε την παραγωγή καλάσνικοφ

Τη διαβεβαίωση του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία έδωσε ο Π. Καμμένος κατά τη διάρκεια κύρωσης στη Βουλή των συμφωνιών συνεργασίας της Ελλάδος με Ισραήλ και Αίγυπτο

Τη διαβεβαίωση του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος κατά τη διάρκεια κύρωσης στη Βουλή των συμφωνιών συνεργασίας της Ελλάδος με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Ο κ. Καμμένος έδωσε έμφαση στην εγχώρια παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή καλάσνικοφ στην Πάτρα».

«Λαμβάνοντας την πιστοποίησή τους από το ΝΑΤΟ θα μπορεί να τα πουλούμε σε οποιαδήποτε συμμαχική χώρα ενδιαφέρεται να τα προμηθευτεί», είπε, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν ενεργοποιηθεί νέες συμφωνίες στα ΕΑΣ, όπως με την Ινδία για το οπλικό σύστημα «Άρτεμις» που είχε παραμείνει στα συρτάρια, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για τη ναυπήγηση υποβρυχίων από τα ναυπηγεία μας.

Ο κ. Καμμένος προανήγγειλε ακόμα ότι με το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει και θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δίνεται η δυνατότητα να πωλείται εύχρηστο μη επιχειρησιακό υλικό που υπάρχει στις αποθήκες μας σε χώρες που ενδιαφέρονται.

Οπως είπε, η διαδικασία πώλησης θα είναι με βάση ό,τι ισχύει σε όλες τις χώρες, και θα γίνεται ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός, με ανοικτές πρόσφορες που θα μπορούν να τις βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x