sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κάν' το όπως η Ντόρτμουντ!

Αγοράζει φθηνά, πουλάει ακριβά, πολύ ακριβά. Ο λόγος για την Ντόρτμουντ, η οποία έχει βάλει αρκετά χρήματα στα ταμεία της με την πώληση σημαντικών ποδοσφαιριστών, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Η «μαμά» Ντόρτμουντ μεγαλώνει τα παιδιά της-παίκτες και ύστερα αφού τους δώσει την κατάλληλη... ανατροφή, τα αφήνει να «ανοίξουν» τα φτερά τους.

Ο γερμανικός σύλλογος, τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια αρκετά έξυπνη τακτική, ώστε να βάζει πολλά χρήματα στο ταμείο της. Συγκεκριμένα, «αρπάζει» νεαρούς παίκτες είτε από τις ακαδημίες της, είτε από τις ακαδημίες άλλων ομάδων κι αφού τους έχει... γαλουχήσει και τους έχει κάνει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, τους μοσχοπουλάει. Κάτι που την έχει κάνει μαγαζί-γωνία και παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ευρωπαϊκό σύλλογο.

Πάμε να δούμε μερικές από τις πιο ακριβές πωλήσεις της Ντόρτμουντ, που έκαναν αίσθηση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο:

Ουσμάν Ντεμπελέ: Αποτελεί τη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Όταν ο «σταρ» Νεϊμάρ, το 2017 είχε αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα για να αγωνιστεί στην Παρί Σεν Ζερμέν, οι «μπλαουγκράνα» έψαχναν τον αντικαταστάστη του και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Ντεμπελέ έναντι 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε αγοραστεί 15 εκατ. από την Ρεν.

Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ: Η γερμανική ομάδα τον είχε αγοράσει από την Σεντ Ετιέν έναντι 13εκατ. ευρώ και τον έδωσε στην Άρσεναλ 64 εκατ. Να σημειωθεί ότι από τότε που αγωνίζεται στους «κανονιέρηδες» έχει αναδείξει αρκετά το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και θεωρείται από τους ποιοτικότερους επιθετικούς αυτή την στιγμή.

Κρίστιαν Πούλισιτς: Τα 64 εκατ. ευρώ μάλλον αποτελούν μία... αγαπημένη τιμή πώλησης για την Ντόρτμουντ. Μετά τον Ομπαμεγιάνγκ και ο Πούλισιτς πωλήθηκε με το ίδιο ποσό χρημάτων. Ξανά σε αγγλική ομάδα, ξανά σε Λονδρέζους. Όμως, αυτή τη φορά δόθηκε στην Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι.



Χένρικ Μκιταριάν: Το 2013 η Ντόρτμουντ αγοράζει τον Αρμένιο από την Σαχτάρ έναντι του ποσού των 27.5 εκατ. ευρώ. Ύστερα από 3 σεζόν που αγωνίστηκε στην γερμανική ομάδα, έγινε «κόκκινος διάβολος» για 42εκατ, ευρώ.

Ματς Χούμελς: Πληρώνοντας ρήτρα στην Μπάγερν 5 εκατ. η Ντόρτμουντ απέκτησε τον Χούμελς, οποίος αγωνιζόταν στις ακαδημίες της και ύστερα από κάποια χρόνια, τον πούλησε στους Βαυαρούς έναντι 35 εκατ.ευρώ.



Ιλκάι Γκουντογκάν: Για το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων αποκτήθηκε από την Νυρεμβέργη, ώστε να τον πουλήσει στην συνέχεια στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι 27 εκατ. ευρώ.

Παραπάνω είδατε μερικές από τις πιο ακριβές πωλήσεις στην ιστορία της Ντόρτμουντ. Και φυσικά, για όλο αυτό αξίζει μία ιδιαίτερη μνεία στο τμήμα σκάουτινγκ της Μπορούσια που έχει βρει και έχει αγοράσει πολύ φθηνά τόσους ταλαντούχους παίκτες. Όπως ο Σάντσο που αποκτήθηκε με μόλις 9 εκατ. ευρώ και το πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χάαλαντ με 20 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x