Επικαιρότητα

Καναδάς: Μυστήριο με τις δολοφονίες δισεκατομμυριούχου και της συζύγου του

Βρέθηκαν νεκροί στο υπόγειο του σπιτιού τους.

Τους μυστηριώδεις θανάτους του ιδρυτή της καναδικής φαρμακευτικής εταιρείας Apotex, Μπάρι Σέρμαν και της συζύγου του Χάνεϊ, που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στο Τορόντο την Παρασκευή, ερευνά η αστυνομία του Καναδά.

Το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο υπόγειο του σπιτιού τους, αφότου η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνική κλήση για ιατρική βοήθεια λίγο πριν το μεσημέρι, στο σπίτι τους, σε ένα εύπορο τμήμα του βορειοανατολικού Τορόντο.

«Οι συνθήκες του θανάτου τους φαίνονται ύποπτες και αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε ο αστυνομικός Ντέιβιντ Χόπκινσον. Οι αστυνομικοί δήλωσαν αργότερα στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι τους πως δεν υπήρχαν ενδείξεις παραβίασης της εισόδου.

Τα πτώματα, καλυμμένα με κουβέρτες, μεταφέρθηκαν από το σπίτι και φορτώθηκαν σε ένα φορτηγό χωρίς πινακίδες το βράδυ της Παρασκευής. Το ακίνητο έχει βγει προς πώληση για περίπου 5,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 75χρονος Σέρμαν, ίδρυσε την Apotex το 1974. Αποχώρησε από τη θέση του γενικού διευθυντή το 2012, αλλά παρέμεινε ως εκτελεστικός διευθυντής. Το Forbes υπολογίζει την καθαρή του αξία στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Apotex απασχολεί περίπου 11.000 άτομα και είναι η έβδομη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Είναι η μεγαλύτερη καναδική εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων με ετήσιες πωλήσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχει επιχειρήσεις σε πάνω από 45 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τόρι, δήλωσε «συγκλονισμένος» από τους θανάτους και σημείωσε πως το ζευγάρι είχε κάνει εκτεταμένες δωρεές στην πόλη.

«Η αστυνομία του Τορόντο ερευνά και ελπίζω πως η έρευνα θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε όλους εμάς που πενθούμε από την τεράστια αυτή απώλεια» δήλωσε.


Πηγή: Iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x