Επικαιρότητα

Καναδάς: Θα διώχνουν τους άνδρες πρόσφυγες που είναι «singles»!

Καλοδεχούμενες οι οικογένειες προσφύγων, οι γυναίκες και τα παιδιά που ταξιδεύουν χωρίς συνοδεία - Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Φιλίπ Κουιγιάρ

Η δημόσια τηλεόραση του Καναδά αποκάλυψε σήμερα ότι η χώρα μελετά να μην δέχεται πλέον άνδρες πρόσφυγες ανύπαντρους, που θα φθάνουν στην χώρα για να ζητήσουν άσυλο, ενώ οικογένειες προσφύγων, γυναίκες μόνες και παιδιά ασυνόδευτα θα εξακολουθήσουν να γίνονται δεκτά.



Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Κεμπέκ, Φιλίπ Κουιγιάρ, που αναμένεται να έχει συνάντηση για το θέμα με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. Ο Τριντό μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού έχει δεχθεί πιέσεις από τον συντηρητικό δήμαρχο του Τορόντο, Τζον Τόρι και από τον δήμαρχο του Κεμπέκ, Ρεζίς Λαμπόμ, να καθυστερήσει την άφιξη 25.000 προσφύγων στην χώρα μέχρι το τέλος του 2015.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Φιλίπ Κουιγιάρ, δήλωσε: «Όλοι αυτοί οι πρόσφυγες είναι ευάλωτοι, αλλά, μερικοί είναι πιο ευάλωτοι από τους άλλους, για παράδειγμα οι γυναίκες, οι οικογένειες και τα μέλη των θρησκευτικών μειονοτήτων που καταπιέζονται».

Στον αντίποδα, ο Faisal Alazem, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των προσφύγων και εκπρόσωπος του Syrian Canadian Council, μίλησε στο Radio Canada και ανέφερε για τις δηλώσεις του Κουιγιάρ: «Αυτό δεν είναι το ιδανικό σενάριο, νομίζω ότι αυτό που συνέβη στο Παρίσι έχει αλλάξει την δυναμική και την άποψη της κοινής γνώμης».

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Global News, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου, κατέγραψε ότι το 60% των Καναδών διαφωνούν με το σχέδιο της κυβέρνησης Τριντό για εγκατάσταση 25.000 προσφύγων στην χώρα μέχρι τα τέλη του έτους. Στην κριτική που έχει δεχθεί ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά για το σχέδιο εγκατάστασης των προσφύγων απαντά ότι σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι ασφαλείας παραμένουν η υψηλότερη προτεραιότητα.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x