Τάσος Νικολόπουλος

Κανένα Final 4 πάνω από την ανθρώπινη ζωή!

Ο Τζόρντι Μπερτομέου επιμένει για το Final 4 της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη , παρά το νέο χτύπημα στο «Reina». Ας του πει κάποιος ότι καμία διοργάνωση δεν μπαίνει πάνω από την ανθρώπινη ζωή!

Πριν καν ξημερώσει το 2017, «έσκασε» και η πρώτη δυσάρεστη είδηση της νέας χρονιάς. Αφορούσε φυσικά την τρομοκρατική επίθεση στο κοσμοπολίτικο club «Reina», που είχε τραγικό απολογισμό 39 νεκρούς και 69 τραυματίες. Άλλο ένα τυφλό χτύπημα, το έκτο συνολικά μέσα σε διάστημα ενός έτους που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη. Αν μιλήσουμε συνολικά στην Τουρκία, αυτά ξεπερνάνε τα είκοσι!

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και μετά από το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, η Euroleague έκανε γνωστή την έναρξη της συνεργασίας της με το NBA TV, το οποίο θα μεταδώσει 20 αγώνες της διοργάνωσης στην κανονική περίοδο, αλλά και τις επόμενες φάσεις, αρχικά μαγνητοσκοπημένους. Θα μου πείτε, τι σχέση έχει; Έχει και παραέχει, αφού εκεί θα διεξαχθεί το Final 4 (19-21 Μαΐου 2017) και παρά τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην… γειτονιά μας, ο «πολύς» Τζόρντι Μπερτομέου επιμένει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αλλάξει η πόλη διεξαγωγής της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Εντάξει κύριε Μπερτομέου, το έχουμε πιάσει το μήνυμά σας. Και είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο. Η Turkish Airlines είναι ο «χρυσός» χορηγός της Euroleague και οι περισσότεροι χορηγοί της διοργάνωσης έχουν έδρα την Κωνσταντινούπολη. Όμως, δεν μπορεί στον βωμό του χρήματος και του συμφέροντος να μην γίνονται δεύτερες σκέψεις για αλλαγή έδρας, μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί. Ο ίδιος δηλώνει ότι «δεν θα αφήσουμε την τρομοκρατία να νικήσει», αλλά αυτό ακούγεται και είναι εγωιστικό. Διότι δεν είναι κάτι που αφορά τον ίδιο προσωπικά, αλλά μια διοργάνωση και πολλούς συμμετέχοντες.

Βέβαια, όσο υπάρχουν -για την ώρα- μεμονωμένες αντιδράσεις κάποιων παικτών και όχι συνολικά από τις ομάδες, που συμμετέχουν, μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει. Και αυτό δείχνει και η εμμονή του για την διεξαγωγή του Final 4 στην Κωνσταντινούπολη. Ο τρόπος που κινείται όλα αυτά τα χρόνια είναι ξεκάθαρος και αφορά στην προσωπική προβολή και πλουτισμό, χωρίς καμία διάθεση για την βελτίωση και πρόοδο του αθλήματος. Και σε αυτό το κομμάτι είχε μεγάλο δίκιο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην κόντρα της Euroleague με την FIBA Europe.

Ο κύριος Μπερτομέου γνωρίζει ότι για την επιτυχία μιας διοργάνωσης, όλα ξεκινούν από την ασφάλεια των συμμετεχόντων, είτε αυτές είναι οι ομάδες, είτε οι φίλαθλοι, είτε οι δημοσιογράφοι. Και στην Τουρκία, όπως είναι τώρα η κατάσταση, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια και ταυτόχρονα να γίνει πιστευτός. Θα μου πεις, πουθενά δεν μπορεί να αισθάνεται κάποιος απόλυτα ασφαλής, αλλά η Κωνσταντινούπολη είναι ένας προορισμός, που καλό είναι να αποφεύγεται. Η εμμονή του για το Final 4 στην Πόλη δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Γιατί τέτοιο θα είναι, αν τελικά δεν αλλάξει η έδρα διεξαγωγής. Όμως, πρέπει επίσης να ξέρει (αν δεν το ξέρει, ας του το πει κάποιος) ότι κανένας χορηγός και καμία διοργάνωση δεν μπαίνουν πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Και αυτό είναι νόμος, ο οποίος δεν πρέπει να έχει κανένα… παραθυράκι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x