Βόλεϊ

Καραγκούνη στο sport-fm.gr: «Tο επίπεδο του beach volley έχει ανέβει κατακόρυφα στην Ευρώπη»

Αισιόδοξη ότι θα καταφέρουν με την Βίκυ Αρβανίτη να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο, εμφανίστηκε στο sport-fm.gr η Πέννυ Καραγκούνη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 12.30 στην αίθουσα του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ε, η επίσημη συνέντευξη Τύπου του Continental Cup (22-23/6, Καράβι Σχινιάς) και των πανελλήνιων πρωταθλημάτων μπιτς βόλεϊ MASTERS & JUNIORS 2019.

Εκεί βρέθηκαν στελέχη της Ε.Ο.ΠΕ, οι αντιπρόσωποι των δήμων που θα φιλοξενήσουν τα Masters 2019, ο υπεύθυνος του Karavi Club και τα δίδυμα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Continental Cup (Πέννυ Καραγκούνη-Βίκυ Αρβανίτη, Κωνσταντίνα Τσοπούλου-Δήμητρα Μανάβη, Άγγελος Μανδιλάρης-Βασίλης Μανδιλάρης, Δημήτρης Νιόπας-Θοδωρής Παπαδημητρίου).

inner

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου η Πέννυ Καραγκούνη μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr.

Αναλυτικά η 25χρονη αθλήτρια αναφέρθηκε

Στις πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020 μέσω World Ranking και Continental Cup: «Πιο εφικτή είναι η πρόκριση από το World Ranking μιας και με την συναθλήτρια μου, Βίκυ Αρβανίτη, κάναμε ένα άλμα 310 θέσεων τον τελευταίο χρόνο. Έχουμε καταφέρει να μπούμε αρκετές φορές στο κυρίως ταμπλό, πράγμα που μας κάνει πολύ ανταγωνιστική ομάδα αν και λόγω της έλλειψης βαθμών δεν έχουμε καταφέρει να καθιερωθούμε σε αυτό. Από την παγκόσμια βαθμολογία προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πρώτα 16 ζευγάρια, ωστόσο μόνο δυο δίδυμα από κάθε χώρα επιτρέπεται να βρίσκονται εκεί. Αν είμαστε μέσα στους 25 πρώτους, έχουμε αρκετές πιθανότητες να πάμε στο Τόκιο, μιας και κάποιες χώρες διαθέτουν τρεις και τέσσερις ομάδες στο τοπ 16. Από την άλλη το Continental Cup είναι πιο δύσκολο για εμένα αφού ουσιαστικά βγαίνει μόνο μια ομάδα από την Ευρώπη στους Ολυμπιακούς. Ως γνωστόν το επίπεδο του beach volley έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, οπότε η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ένας λιγότερα βατός δρόμος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στον Σχινιά (Continental Cup) δεν θα πάμε για την νίκη. Μοναδικός μας στόχος είναι η κατάκτηση της πρωτιάς, ειδικά από την στιγμή που η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας».

Στον στόχο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μόσχας (5-11/8): «Ο αρχικός μας στόχος ήταν να συμμετάσχουμε. Από εκεί και πέρα στοχεύουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά σε αυτό το τουρνουά. Δεν θα πω για παράδειγμα ότι κοιτάμε την πεντάδα γιατί είμαστε μια ομάδα που ακόμα αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Θέλουμε να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ σίγουρα μια καλή κλήρωση θα παίξει τον δικό της ρόλο. Όμως σημασία έχει τι κάνεις εσύ και πως το διαχειρίζεσαι».

Επιμέλεια: Φωτεινή Κρεμαστιώτη-Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x