sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Καρίμ, απέδειξέ τους πως κάνουν λάθος!

Έχει ακούσει κατά περιόδους τον εξάψαλμο.

Έχει ακούσει κατά περιόδους τον εξάψαλμο. Τον έχουν αποκαλέσει νωθρό και επιπόλαιο. Έχει συνδέσει το όνομά του με ένα από τα πιο γνωστά σεξουαλικά σκάνδαλα στην ιστορία του σπορ και εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται σε ένα μόνιμο «ντεφορμάρισμα», μοιάζοντας ανίκανος να βρει τον πραγματικό του εαυτό...

Ωστόσο, ο Καρίμ Μπενζεμά το βράδυ της 31ηςΓενάρη, με τα δύο του γκολ ενάντια στην Τζιρόνα (και πέντε συνολικά σε τρία ματς) για τα προημιτελικά του Κόπα Ντελ Ρέι, έγινε ο έκτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με 209 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον τεράστιο .Μεξικανο Ούγκο Σάντσες που μετρά ένα λιγότερο. Είναι τελικά τόσο κακός όσο λένε ή ο Γάλλος έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους;

«Απόδειξέ τους ότι κάνουν λάθος» θα μπορούσε ίσως να είναι το μότο της ποδοσφαιρικής καριέρας του Μπενζεμά, ο οποίος κάθε χρονιά βρίσκει τον τρόπο να εκπλήσσει όσους τον μισούν και τον μάχονται διακαώς, χάρις σε μεμονωμένες εμφανίσεις σαν και αυτή κόντρα στην Χιρόνα. Η φυγή του σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται να αναπτέρωσε το ηθικό του 31χρονου Γάλλου φορ, ο οποίος ήδη μετρά φέτος 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, δύο περισσότερες από ότι ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά, αποδεικνύοντας τις κριτικές που γίνονται εις βάρος του το λιγότερο ασεβείς και αβάσιμες.

Τα δυό του γκολ ενάντια στην Χιρόνα στην συνολική νίκη με 3-1 επί της καταλανικής ομάδας και 7-3 συνολικά στα δύο σκέλη των προηγμιτελικών του Κυπέλλου Ισπανίας, τον βοήθησαν να σκαρφαλώσει στην έκτη θέση με τους τοπ σκόρερ της Βασίλισσας, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο ασυναγώνιστος Κριστιάνο Ρονάλντο με 451. Είναι λοιπόν αυτό, το έναυσμα της αναγέννησης του Μπενζεμά στην κατά τ’άλλα «τελειωμένη» καριέρα του με τους «Μερένχες», αν και ξεκίνησε πριν χρόνια με τους καλύτερους οιωνούς; Ή αποτελεί ένα ακόμα «πυροτέχνημα» σε μια καριέρα που μοιάζει να έχει τελματώσει εδώ και καιρό;

Η μεταγραφή του πριν από σχεδόν δέκα χρόνια από την γαλλική Λιόν, κόστισε στη «Βασίλισσα» 35 εκατομμύρια ευρώ, αφού οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα των «Λυονέ» και ο τίτλος του πρώτου σκόρερ, αποτέλεσαν το διαβατήριο και μαζί το διαπιστευτήριο για μια πολλά υποσχόμενη καριέρα. Παρ’όλα αυτά, η πρώτη του χρονιά στη πρωτεύουσα της Μαδρίτης δεν ήταν αυτό που λέμε, η αναμενόμενη. Τα μόλις εννέα γκολ σε 33 εμφανίσεις, με αρκετά από αυτά να τα πετυχαίνει ερχόμενος από το πάγκο ως αλλαγή του Ιγκουαϊν, ενέγειραν ερωτήματα σχετικά με την ποιότητά του αλλά και την εκτελεστική του δεινότητα.

Η φυγή ωστόσο, του Αργεντινού ένα χρόνο αργότερα, άφησε κενή την ιστορική φανέλα με το νούμερο «9», αλλά και αυτή του βασικού στην κορυφή της επίθεσης. Από το 2010 και για άλλες πέντε χρονιές, ο Μπενζεμά θα πετύχει τουλάχιστον 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε κάθε μία από αυτές, έχοντας στο πλάι του τον εκκεντρικό και υπερηχητικό Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έπαιρνε την «μερίδα του λέοντος» σε κάθε περίπτωση. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν έναν ισχυρό δεσμό και ένα φονικό επιθετικό δίδυμο, με τον Πέρεθ να «τρίβει» τα χέρια του σαν να κέρδισε το λαχείο.

Φέτος ολοκληρώνει μια δεκαετία στην «Βασίλισσα». Μετρημένοι στα δάκτυλα είχαν την τιμή να πετύχουν κάτι αντίστοιχο στην καριέρα τους με την φανέλα της πιο επιτυχημένης ομάδας βάσει τίτλων στην Ευρώπη. Όμως, από τις κερκίδες του Μπερναμπέου έχει ακούσει τα «εξ αμάξης». Ιαχές αμέριστου μίσους ακούγονται συχνά – πυκνά από τους φίλους των «Μερένχες», οι οποίοι περιμένουν στην «γωνία» τον φορ της ομάδας τους για να τον «κριτικάρουν» με τις πιο σκληρές αποδοκιμασίες.

Η γκρίνια των οπαδών άλλωστε, ακολουθεί τον Μπενζεμά σχεδόν καθόλη την διάρκεια της καριέρας του με τους Μαδριλένους. Ούτε η προσέλευση του θρύλου Ζινεντίν Ζιντάν δεν κατόρθωσε να κατευνάσει τα μανιασμένα και γεμάτα μένος πλήθη, που του κουνούσαν επιδεικτικά το δάχτυλο αφορμώμενοι από κάθε χαμένο του γκολ ή κακό σουτ. Εντούτοις, παρά τις παρακλήσεις και προσευχές των οπαδών του, ο Ζιντάν ουδέποτε δεν απόλεσαι την πίστη του στον συμπατριώτη του, τον οποίο δεν δίσταζε με την πρώτη ευκαιρία να επιλέγει για την κορυφή του δόρατος της ομάδος του. «Στους ανθρώπους που αρέσει το ποδόσφαιρο, πρέπει να τους αρέσει και ο Μπενζεμά» είχε πει ο 46χρονος τεχνικός, κατατάσσοντας τον Γάλλο φορ στους κορυφαίους που είχε προπονήσει ποτέ. Μάλιστα, αμέτρητες φορές στάθηκε στο πλάι του, όταν ο φορ της Ρεάλ περνούσε περιόδους παρατεταμένου «ντεφορμαρίσματος» και η πίεση προς το πρόσωπό του ολοένα και αυξανόταν.

«Το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει μόνο με το ποιος πετυχαίνει τα γκολ» είχε πει ο Γάλλος τεχνικός στην συνέντευξη τύπου, μετά το δεύτερο σκέλος του ημιτελικού κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μια σαγηνευτική κίνηση που θύμισε μαγικό βγαλμένο από το καπέλο του Χουντίνι ο Μπενζεμά άφησε να τον... θωρούν τρεις παίκτες της μισητής αντιπάλου Ατλέτικο, καθώς κάλπαζε την κάθετη γραμμή του γηπέδου, στην εξέλιξη της φάσης με την οποία η Ρεάλ πέτυχε το γκολ της πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2017.



Άλλωστε, ο προικισμένος φορ έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις σύγχρονες επιτυχίες της Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα Ισπανίας και φυσικά τον τρομακτικό αριθμό των τεσσάρωνΤσάμπιονς Λιγκ. Τα γκολ του έχουν χαρακτηριστεί ως καταλυτικής σημασίας, ειδικά σε ματς «Κλάσικο» ενάντια στην Μπαρτσελόνα ή ακόμα και σε Ευρωπαϊκούς τελικούς, όπου χάρις στην οξυδέρκειά του κατάφερνε να ξεκλειδώνει τις άμυνες σαν γαλλικό.. κλειδί. Ποιος μπορεί άραγε να λησμονήσει, το κλέψιμο της μπάλας από τον Λόρις Κάριους στον περσινό τελικό ενάντια στην Λίβερπουλ, όπου έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και έσπασε κατά κάποιο τρόπο το «τσαγανό» των «Κόκκινων» οδηγώντας τους σε πανωλεθρία;



Το Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο αγαπημένος ποδοσφαιρικός θεσμός του Καρίμ. Τα 59 γκολ του σε 110 εμφανίσεις τον έχουν φέρει να φιγουράρει ήδη στην τέταρτη θέση των κορυφαίων σκόρερ του θεσμού, πίσω μόλις από τους (πρώην Μαδριλένου) Ραούλ,Κριστιάνο Ρονάλντο και φυσικά τον Μέσι. Μάλιστα τη χρονιά 2011-12, ο Γάλλος θα κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου ασσίστερ στον θεσμό ολοκληρώνοντάς τον με πέντε εις τον αριθμόν, επίτευγμα διόλου αμελητέο ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ένα «εννιάρι» της κλάσης του Γαλλοαλγερινού.

Ίσως τελικά ο Μπενζεμά να είναι ο άνθρωπος που αγαπούν να μισούν στην Ρεάλ. Ή ίσως καλύτερα, που μισούν να αγαπούν. Πλέον μοιάζει κυρίαρχος του εαυτού του, έτοιμος να κουβαλήσει στις πλάτες του μια ολόκληρη ομάδα που θυμίζει λιοντάρι που ναι μεν χωλαίνει, αλλά βρυχάται σαν κτήνος ανήμερο που δεν τολμάς να ξεγράψεις.

Επιμέλεια: Ιωάννης Γατσούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x