Επικαιρότητα

Καστανίδης: Παραμένει το συγχωροχάρτι για τις offshore, παρά την απόσυρση της ρύθμισης

Δεν αίρεται το κυβερνητικό συγχωροχάρτι σε υπουργούς και βουλευτές που μετέχουν σε offshore παρά την απόσυρση της διάταξης λέει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης.

Το συγχωροχάρτι σε βουλευτές και υπουργούς που συμμετέχουν σε offshore εταιρείες δεν αίρεται από το γεγονός ότι μετά την κατακραυγή η κυβέρνηση υποχρεώνεται να πάρει πίσω τη σχετική ρύθμιση. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, η κυβερνητική ρύθμιση θα ισχύσει τουλάχιστον για μία ημέρα και κατ΄ αυτό τον τρόπο θα αρθεί το αξιόποινο και θα τη γλιτώσουν όλοι οι πολιτικοί που έχουν τέτοιες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι ο Χάρης Καστανίδης είχε εισηγηθεί, ως υπουργός Δικαιοσύνης, τον αρχικό νόμο περί απαγόρευσης συμμετοχής πολιτικών σε offshore εταιρείες το 2010.

«Είναι δυνατόν να φέρνουμε νόμο που να επιτρέπει σε πολιτικούς, δικαστές, διοικητές τραπεζών και αλλά δημόσια πρόσωπα αυτού του επιπέδου να έχουν offshore;» διερωτήθηκε ο κ. Καστανίδης.

Ο Χάρης Καστανίδης, ήταν ο εμπνευστής του ν. 3849 που ψηφίστηκε το 2010 με ευρεία πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος αυτός, απαγόρευε καθολικά την συμμετοχή υπουργών και βουλευτών σε offshore. Προέβλεπε μάλιστα – εκτός των χρηματικών ποινών – και πολιτική επίπτωση, την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα του όποιου παραβάτη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο νόμος είχε ενεργοποιηθεί δύο φορές: Μια με τον υφυπουργό Γ. Βερνίκο που υποχρεώθηκε σε παραίτηση και μία πιο πρόσφατα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη, ο οποίος στη συνέχεια δεν περιλήφθηκε στις εκλογικές λίστες του κόμματος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x