Στίβος

Καταγγελία δωροδοκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ιάπωνας επιχειρηματίας δωροδόκησε μέλος της ΔΟΕ για να αναταθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Σκιές πάνω από την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που πριν μερικές ημέρες μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, επιχειρηματίας από το Τόκιο δωροδόκησε το μέλος της ΔΟΕ, Λαμίν Ντιάκ, με στόχο να επηρεάσει την ψήφο του και να ανατεθούν οι αγώνες στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Το όνομα του επιχειρηματία και εκτελεστικού διευθυντή διαφημιστικής εταιρείας, είναι, Χαρουγιούκι Τακαχάσι, και έλαβε σύμφωνα με το δημοσίευμα το ποσό των 7.440.000 ευρώ από την επιτροπή υποψηφιότητας των Αγώνων. Για τον σκοπό της ανάθεσης των αγώνων στην Ιαπωνία λοιπόν, προσέφερε δώρα στον πρώην πρόεδρο της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, όπως μία κάμερα και ένα πανάκριβο ρολόι Seiko.

«Δεν θα μπορούσα να πάω με άδεια χέρια στον Ντιάκ, είναι αυτονόητο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιάπωνας επιχειρηματίας απαντώντας στον δημοσιογράφο που αποκάλυψε την πιθανότητα δωροδοκίας. Από την πλευρά του ο Ντιάκ, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Θυμίζουμε πως ο κανονισμός, επιτρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις δώρα που δεν υπερβαίνουν τις 42 χιλιάδες ευρώ. Μένει πλέον να δούμε αν η υπόθεση θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x