Επικαιρότητα

Καταιγίδα που σπάει ρεκόρ στην Ελβετία - Οχτώ τραυματίες από εκτροχιασμό

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από εκτροχιασμό τραίνου στην Ελβετία, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σήμερα στη χώρα, που πλήττεται από μία πρωτοφανή καταιγίδα.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από εκτροχιασμό τραίνου στην Ελβετία, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σήμερα στη χώρα, που πλήττεται από μία πρωτοφανή καταιγίδα. Δέντρα έχουν ξεριζωθεί και καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης έχουν κοπεί, αφήνοντας χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά.

Οι ισχυρές ριπές ανέμου ανέτρεψαν, κοντά στο Λενκ, το πρώτο βαγόνι του τραίνου που εκτελεί το περιφερειακό δρομολόγιο Μοντρέ-Μπερνέζ Όμπερλαντ.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων που επικρατούν, είναι το γεγονός ότι στην κορυφή Πιλατούς, η ταχύτητα των ανέμων έσπασε όλα τα καταγεγραμμένα ρεκόρ στη χώρα, αγγίζοντας τα 195 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Σε ένα χιονοδρομικό αναβατόριο στο Ζανκτ Γκάλεν, αρκετοί άνθρωποι αποκλείστηκαν όταν ξεριζώθηκαν δέντρα και έπεσαν έκοψαν τις γραμμές μεταφοράς.

Πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν, αρκετοί δρόμοι έκλεισαν ενώ διεκόπησαν και κάποια δρομολόγια των φεριμπότ. Νταλίκες ανατράπηκαν σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, την ίδια τύχη είχε και ένα μικρό αεροσκάφος στο Στανς.

Τέλος, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό της Βέρνης, ύψους 13 μέτρων και βάρους 2,4 τόνων, έσπασε το μεσημέρι, πέφτοντας στο οδόστρωμα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x