Κώστας Νικολακόπουλος

Καθαρό μυαλό και γεμάτο γήπεδο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα γκολ που σκοτώνουν τον Ολυμπιακό και το πώς πρέπει να αλλάξει την εικόνα τώρα στο φινάλε ενόψει των μεγάλων στόχων.

• Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος…βαθυστόχαστες αναλύσεις, για να γίνει αντιληπτό πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον σύλλογο ένα γεμάτο Καραϊσκάκη απόψε, με μία αυθεντική Ολυμπιακή ατμόσφαιρα. Είναι αυτό που λέμε, «για χίλιους δύο λόγους», με το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο…κέντρο του στόχου!

• Ο κόσμος είναι για να βοηθάει, από εκεί και πέρα, όμως, πρωτίστως πρέπει να παίξει μπάλα η ομάδα. Και νομίζω ότι τόσο σήμερα, όσο και την Τετάρτη στο Κύπελλο είναι πολύ σημαντικό να εμφανιστεί ένας Ολυμπιακός με καθαρό μυαλό. Τι σημαίνει καθαρό μυαλό; Πρώτον, αποφυγή αυτών των κραυγαλέων λαθών που βλέπουμε εδώ και αρκετό καιρό. Και δεύτερον, επιλεγμένα «κτυπήματα» στα πιο καθοριστικά χρονικά σημεία των αγώνων του…

• Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι έχει αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού του! Από εκεί που αυτός έπαιρνε το πλεονέκτημα στα κρίσιμα σημεία των αγώνων του, τώρα αυτό το κάνουν οι εκάστοτε αντίπαλοι του.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο Καραϊσκάκη με γκολ στο 6’.
Ο Λεβαδειακός του άνοιξε το σκορ με γκολ στο 43’.
Ο Πλατανιάς του άνοιξε το σκορ με γκολ στο 45’.
Ο Παναθηναϊκός τον νίκησε με γκολ στο 15’.
Η Μπεσίκτας προηγήθηκε στο 10’ και τον τέλειωσε με δύο γκολ στο τέλος
Στο δε Καραϊσκάκη η Μπεσίκτας τον ισοφάρισε στο 8’ του β’ .
Ο ΠΑΟΚ επίσης του άνοιξε το σκορ στο 8’ του β’!
Ο Ατρόμητος του άνοιξε το σκορ στο 1’ του β’!
Ο Πανιώνιος τον νίκησε με γκολ στο 1’!

• Εδώ κι δύο ολόκληρους μήνες συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ στα πιο κρίσιμα σημεία των αγώνων του: κυρίως στις αρχές, αλλά και στο φινάλε των δύο ημιχρόνων.

• Μιλάμε για γκολ που σε σκοτώνουν.

Ξεκινάς το παιχνίδι, θέλεις εσύ σαν Ολυμπιακός να μπεις δυνατά και πριν το καταλάβεις χάνεις 0-1. Κι εκεί χάνεις και την ψυχολογία, εκνευρίζεσαι, ενώ αντίθετα ο αντίπαλος σου παίρνει ηθικό.

Είσαι έστω ισόπαλος και τρως ένα γκολ στο 45’. Πας στα αποδυτήρια με κάτω το κεφάλι, ξέροντας ότι στο β΄ πρέπει όχι απλά να βάλεις ένα γκολ για να κερδίσεις, αλλά να γυρίσεις όλο το παιχνίδι.

Ξεκινάς το β΄ημίχρονο κερδίζοντας η, έστω έχοντας την ισοπαλία και μέσα στα πρώτα λεπτά τρως ένα γκολ και πρέπει να κυνηγήσεις εσύ τον αντίπαλο, που στο μεταξύ έχει γιγαντωθεί ψυχολογικά.

Και βέβαια άμα το φας στο τέλος εκεί κι αν έχεις τελειώσει...

• Εκεί πρέπει να επενδύσει ο Ολυμπιακός. Να κάνει δικά του τα κομβικά σημεία των αγώνων, τα οποία πλέον έχουν πάρει οι αντίπαλοι του. Αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα και να εξαντλήσει τις πιθανότητες του και για το Κύπελλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x