Βαγγέλης Νεραντζιάς

Κάθε μέρα και καλύτερος ο Παναθηναϊκός

Ο ανώτερος Παναθηναϊκός που πέρασε από το Περιστέρι, βελτιώνεται και στέλνει μήνυμα ενόψει της συνέχειας. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ένας Παναθηναϊκός που τον αισθάνεται ο αντίπαλος και καθορίζει το τέμπο του αγώνα εμφανίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και αυτό δεν είναι τυχαίο… Όπως συνέβη απέναντι στον ΠΑΟΚ έτσι και κόντρα στον Ατρόμητο οι πράσινοι ήταν ουσιαστικοί, επικράτησαν εκ νέου με το πολύτιμο 1-0 και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το κυριότερο όμως είναι ότι η ίδια η ομάδα «φουσκώνει» από αυτοπεποίθηση και αποκτά πνεύμα νικητή.

Οι πράσινοι παρουσιαστήκαν διαβασμένοι στο Περιστέρι, οι ρόλοι των παικτών μέσα στο γήπεδο ήταν ξεκάθαροι και το σχέδιο του Ουζουνίδη εκτελέστηκε σωστά από τους παίκτες. Βέβαια ο σχεδιασμός πηγαίνει πολλές φορές περίπατο μετά τη σέντρα του αγώνα και εκεί αναλαμβάνει δράση η τεχνική ηγεσία. Όπως έχουμε επισημάνει η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πλέον στον πάγκο έναν προπονητή που είναι σε εγρήγορση, δεν επιτρέπει τη χαλάρωση κανενός και παρεμβαίνει στο ματς ουσιαστικά και όχι περιμένοντας το μοιραίο…

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι πράσινοι έπαιξαν ποδόσφαιρο κυριαρχίας στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη έδωσαν χώρους στον Ατρόμητο για να χτυπήσουν στην κόντρα. Μπορεί το 0-2 να μην ήρθε και το σχετικό άγχος να παρέμεινε ως το τέλος, ωστόσο, οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν απλά την μπάλα και έκαναν την πρώτη τελική στο 84΄, με τον Βλαχοδήμο να μην απειλείται ουσιαστικά. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έβγαζε σιγουριά στο παιχνίδι του και ρίσκαρε όσο χρειαζόταν.

Μετά τις δύο νίκες με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα. Όταν μια ομάδα λειτουργεί σωστά και έχει πνεύμα νικητή όλοι γίνονται καλύτεροι. Ο Χουχούμης ήταν άψογος στο ανασταλτικό κομμάτι και είχε τσαγανό. Ο Εμποκού «νιώθει» πλέον σημαντικός, και ο Βλαχοδήμος μοιάζει ανίκητος κάτω από την εστία. Ανώτερος των προσδοκιών ο Ιμπάρμπο, που είχε ψυχή και διάθεση και δεν ήταν ο αδιάφορος τύπος που περιφέρεται μέσα στο γήπεδο.

Το μεγάλο επίτευγμα είναι ότι η μεταμόρφωση προς το καλύτερο στον Παναθηναϊκό πραγματοποιήθηκε σε χρόνο «μηδέν», καθώς δεν πέρασαν καν δύο εβδομάδες από το φιάσκο στο Ηράκλειο και την ήττα από τον ΟΦΗ. Θυμηθείτε τον Βιγιαφάνιες να πανηγυρίζει μόνος του την ισοφάριση στη Νέα Σμύρνη και κάντε τη σύγκριση.

Πλέον ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω του τις δύο σημαντικές νίκες με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο που τον ξαναέβαλαν στο παιχνίδι και κοιτάζει τη δύσκολη συνέχεια με αισιοδοξία, η οποία προκύπτει από τις εμφανίσεις του. Ακόμη δεν κέρδισε κάτι, αλλά κάθε μέρα θα εμφανίζεται σοφότερος και πιο ελκυστικός.

Υ.Γ. Ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη απάντησε στο Περιστέρι και σε αυτούς που δεν κατάλαβαν μεσοβδόμαδα ότι το ματς με τη Θέλτα απλά υπήρχε στο καλεντάρι…

Υ.Γ. 1 Και έτσι ξαφνικά ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με τέσσερις Έλληνες στην ενδεκάδα… Καλοί οι ποιοτικοί ξένοι που κάνουν τη διαφορά, αλλά ποτέ στο παρελθόν το τριφύλλι δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο μόνο με ξένους παίκτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x