Γιώργος Ζαχαριάδης

Κάτι δεν καταλάβατε με τον φετινό ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ποιότητα του ΠΑΟΚ και την ποιότητα ενός πρωταθλητή, την ικανότητα να κατακτάς τον τίτλο, εφόσον γνωρίζεις πώς ακριβώς θα το πετύχεις.

Είναι η ανακοίνωση της Θύρας 4, που ήρθε για να επιβεβαιώσει όσα αναφέρουν Τύπος και το ευρύ κοινό του ΠΑΟΚ, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, για τις ανησυχητικές του εμφανίσεις.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Και όλοι φωνάζουν ότι δεν κάνουν τίποτε λιγότερο από το αυτονόητο. Και οι μεν και οι… δεν. Και οι οπαδοί, οργανωμένοι και μη, και οι δημοσιογράφοι, οι ανησυχούντες και οι άλλοι, που θέλουν το κακό του ΠΑΟΚ.

Δηλαδή, ότι υπάρχει μια ομάδα με το σούπερ υλικό, με ρόστερ που ξεχειλίζει από ποιότητα και που δεν αποδίδει σύμφωνα με όσα επιβάλλουν οι προδιαγραφές του, αλλά, ούτε καν με το μισό…

Μήπως να το πάρουμε αλλιώς. Για σας το φωνάζω και εγώ, που έχετε κάνει την αξιολόγηση και έχετε δώσει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, σε παίκτες με ποιότητα, αλλά, άνευ σπουδαίας προσωπικότητας. Και το ξαναλέω αυτό περί της προσωπικότητας, διότι αν μου υποδείξετε μερικούς από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που έχουν κάνει στο παρελθόν πρωταθλητισμό, επί σειρά ετών και με αποτυχία, εγώ απλά θα αποδεχθώ τα περί ποιότητας και θα υποχωρήσω, θα συνταχθώ με τις… νουθεσίες των οπαδών και θα περιμένω την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Νομίζω ότι δεν είναι το θέμα αν τελικά υπάρχει ποιότητα, αλλά, τι είδους ποιότητα κι αν είναι ικανή να σε οδηγήσει σε πρωτάθλημα κι όχι σε μια ακόμη πορεία κομπάρσου κοντά στον ή στους πρωτοπόρους.

Σας εγγυήθηκε κανείς, με την προσθήκη του Βιεϊρίνια και του Μαουρίσιο ή του περιβόητα μεγάλου τερματοφύλακα από την Αργεντινή, του Ρέι, ότι θα σας απονεμηθεί το πρωτάθλημα; Όχι, βέβαια.

Το εγχειρίδιο με τις… οδηγίες χρήσης δεν ανέφερε κάτι τέτοιο. Το πρόσθεσε ο ΠΑΟΚ, όταν τους έφερε όλους αυτούς στη Θεσσαλονίκη. Κι αν ήταν τόσο καλοί, δεν θα είχαν αποκλειστεί από την Έστερσουντ. Ακόμη στην Ευρώπη θα έπαιζε ο ΠΑΟΚ, με το βαθύ του ρόστερ και τους παικαταράδες που σαρώνουν όλες τις ατομικές διακρίσεις στο πρωτάθλημα.

Αγαπητοί ΠΑΟΚτσήδες, αν τελικά είναι το μοναδικό πρόβλημα ότι ο ΠΑΟΚ δεν αποδίδει σύμφωνα με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, αν το πρόβλημα είναι η αυτοπεποίθηση κι ότι δεν σκίζονται για την ομάδα, κάτι θα είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα μετά από έξι αγώνες εκτός έδρας με υποδεέστερους –κατά τις εκτιμήσεις των «ειδικών»- αντιπάλους.

Δεν είναι είναι ούτε μια ούτε δυο οι προβληματικές του εμφανίσεις. Είναι πολλές και όποιος ρίχνει αποκλειστικά το βάρος στον Λουτσέσκου ή στην επιλογή του Λουτσέσκου να οδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα. Κάτι δεν του διαφεύγει και είναι πολύ σημαντικό: ότι η ομάδα δεν έχει την τεχνογνωσία του να φτάσει σε πρωτάθλημα. Και δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές που δεν την κατέχουν. Όλοι, γενικά, έχουν ένα θέμα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x