sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Κατοστάρης» ο Καρέλης

Το φράγμα των 100 συμμετοχών στη Σούπερ Λίγκα, έσπασε απέναντι στην Καλλονή ο Νίκος Καρέλης και το www.sport-fm.gr θυμάται τη διαδρομή του διεθνούς ποδοσφαιριστή των «πρασίνων».

Μπορεί να είναι μόλις 23 ετών, αλλά θα έχει να καυχιέται πως έσπασε σχετικά νωρίς το φράγμα των 100 συμμετοχών στη Σούπερ Λίγκα. Ο λόγος για τον Νίκο Καρέλη ο οποίος, απέναντι στην Καλλονή σημείωσε ένα άκρως συμβολικό προσωπικό ρεκόρ.

Μάλιστα, το γεγονός πως βρήκε δίχτυα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, βοηθάει στο να μείνει χαραγμένη η συγκεκριμένη στιγμή στο μυαλό του Ηρακλειώτη ποδοσφαιριστή.

Πάντως, μόνο παράδοξο δεν είναι το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο, μιας και ο γεννημένος στις 24 Φεβρουαρίου του 1992 επιθετικός του Παναθηναϊκού, έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία σε ηλικία μόλις 16 ετών και 56 ημερών με τη φανέλα του Εργοτέλη, σε ένα ματς απέναντι στη Ξάνθη.

Το καλεντάρι γράφει 20 Απριλίου του 2008, όταν ξεκινούσε για το νεαρό επιθετικό το ανεπανάληπτο όνειρο και το σπουδαίο ταξίδι, που έμελλε να ακολουθήσει μια περίεργη διαδρομή.

Το ξεκίνημα του ταξιδιού

Στις 20 Απριλίου του 2008 ο Εργοτέλης θα επικρατήσει με 2-0 της Ξάνθης στο Παγκρήτιο, όμως η είδηση που θα κατακλίσει την ποδοσφαιρική Κρήτη είναι άλλη.

Η είσοδος στο παιχνίδι στη θέση του Γιώργου Βακουφτσή ενός παιδιού μόλις 16 ετών που είχε φτάσει στην ομάδα περίπου πριν από ενάμισι χρόνο και έκανε άπαντες να μιλούν για το μέλλον του και την ελπίδα που έφερνε με την παρθενική του εμφάνιση.

Ο «Χουλκ» όπως χαρακτηρίστηκε λόγω του σωματότυπου του θα συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα και οι πρώτες «Σειρήνες» από το εξωτερικό δεν θα αργήσουν να ηχήσουν για χατίρι του.

Οι «Σειρήνες» από το Λονδίνο

Η εφημερίδα «Guardian» θα τον χαρακτηρίσει «παιδί - θαύμα» ενώ η γαλλική ιστοσελίδα sport365.gr αναφερόμενη στο ντεμπούτο του, κάνει λόγο για την «ελπίδα» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο η επιτυχία για το Νίκο Καρέλη δεν μένει απλά τυπωμένη στο χαρτί και κρεμασμένη στα μανταλάκια, αλλά παίρνει σάρκα και οστά με τον Αρσέν Βενγκέρ να στρέφει το βλέμμα προς την Κρήτη, κάνοντας κρούση στον Εργοτέλη για το νεαρό επιθετικό.

Η Άρσεναλ θα καλέσει τον Ηρακλειώτη άσο στο Λονδίνο, λίγες μέρες μετά την παρθενική του εμφάνιση με σκοπό να τον δοκιμάσει, έχοντας ήδη ξεχωρίσει το ταλέντο του.

Πάντως, οι προσδοκίες δεν καρποφόρησαν, οι «κανονιέρηδες» προφανώς δεν πείστηκαν και δεν ικανοποιήθηκαν και ο Νίκος Καρέλης περίμενε προφανώς την επόμενη ευκαιρία που θα εμφανιζόταν.

Το αγροτικό στη Ρωσία και η ευκαιρία από τον Παναθηναϊκό

Η φυγή στο εξωτερικό εν τέλει θα έρθει, αλλά ο προορισμός δεν θα είναι τόσο «γυαλιστερός».

Η Αμκάρ Περμ θα αποτελέσει το 2012 το νέο σταθμό της καριέρας του ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα συμπληρώσει δέκα μόλις συμμετοχές με τη φανέλα της ρώσικης ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2012 ο Παναθηναϊκός που έχει μπει σε καθεστώς «μνημονίου» θα τον δει ως καλή και αξιόπιστη λύση και θα κινηθεί για την απόκτηση του, για να δικαιωθεί στη συνέχεια για την επιλογή, που θα φέρει αύξηση των μετοχών του Καρέλη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Με τον Παναθηναϊκό θα πραγματοποιήσει 70 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, πετυχαίνοντας 23 γκολ, αρχής γενομένης από το 3-1 των «πρασίνων» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στα τέλη του Νοέμβρη του 2013, όταν σημείωσε τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του.

Μέσα από τον Παναθηναϊκό θα έρθει και η πρώτη κλήση στην Εθνική ομάδα, με τη φανέλα της οποίας θα σκοράρει στο ντεμπούτο του, στο εκτός έδρας 1-1 με τη Φινλανδία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Συμμετοχές

Εργοτέλης: 30 συμμετοχές, 1 γκολ
Αμκάρ: 10 συμμετοχές, -
Παναθηναϊκός: 70 συμμετοχές, 23 γκολ

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x