Βόλεϊ

Καζάζης στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Η επιτυχία του 1987 ήρθε με σκληρή δουλειά»

Ο Στέλιος Καζάζης μίλησε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και την εκπομπή «Τα Διαμάντια είναι Παντοτινά» για την επέτειο 30 ετών από το χάλκινο της Εθνικής βόλεϊ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γάνδης.

Σε λίγες μέρες, στις 4 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ημέρα που η Εθνική βόλεϊ κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γάνδης. Πρόκειται για μια ιστορική επιτυχία, που έμεινε στη σκιά της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ λίγους μήνες πριν, αλλά δεν χάνει-φυσικά-την αξία της όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας, ο Στέλιος Καζάζης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου «Τα Διαμάντια είναι Παντοτινά» για εκείνη την ιστορική στιγμή.

«Ήμουν κι εγώ παρών στον τελικό του 1987 στο ΣΕΦ και πανηγύριζα. Τρεις μήνες μετά πήραμε το χάλκινο μετάλλιο στη Γάνδη, που ήταν μια τεράστια επιτυχία», τόνισε ο 59χρονος πλέον προπονητής.

«Πάνω από όλα δουλέψαμε σκληρά για πολλά χρόνια. Η ομάδα άρχισε να δημιουργείται το 1980 και είχε ανοδική πορεία, με προσθαφαιρέσεις παικτών και κάποιες αλλαγές προπονητών. Το αποκορύφωμα ήταν το μετάλλιο του 1987. Πιστεύω πως είχαμε πολύ καλούς προπονητές σε αυτό το διάστημα, καθένας τους έβαλε ένα λιθαράκι», πρόσθεσε.

Όσο για το λόγο που εκτιμά πως η συγκεκριμένη επιτυχία δεν αξιοποιήθηκε από το ελληνικό βόλεϊ όπως αντίστοιχα αξιοποιήθηκε η επιτυχία του μπάσκετ, είπε: «Είναι πολύ εύκολο να ρίξουμε ευθύνες, αλλά ίσως τα πράγματα να είναι πιο ρεαλιστικά. Το βόλεϊ πήρε την πίτα που του αξίζει στον ελληνικό αθλητισμό. Έχουμε το ποδόσφαιρο, έχουμε το μπάσκετ και μετά έρχεται το βόλεϊ. Μετά την επιτυχία του μπάσκετ το 1987 γέμισαν όλοι οι χώροι μπασκέτες. Υπήρξαν πολλοί παράγοντες που αποτέλεσαν τροχοπέδη για να μην έχει την ίδια ανάπτυξη το μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x