Επικαιρότητα

ΚΕΔΕ: Υγειονομικό «Νταχάου» το Ελληνικό

Η Ένωση παραθέτει έκθεση για το Κέντρο Φιλοξενίας του Ελληνικού, σύμφωνα με την οποία η «άθλια» υγειονομική κατάσταση στον χώρο θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους πρόσφυγες και την δημόσια υγεία.

«Νταχάου», χαρακτηρίζει το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), επιρρίπτοντας την ευθύνη για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο υπουργείο Υγείας και την περιφέρεια. Η Ένωση παραθέτει έκθεση για το Κέντρο Φιλοξενίας του Ελληνικού, σύμφωνα με την οποία η «άθλια» υγειονομική κατάσταση στον χώρο θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, το υπόγειο του κτιρίου είχε πλημμυρίσει από λύματα και η δυσοσμία είναι πολύ έντονη - «αφόρητη» λόγω της παλαιότητας των αποχετευτικών αγωγών και του μεγάλου όγκου των λυμάτων που δέχονται καθημερινά οι αγωγοί. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να υφίσταται κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων.

Οι επιθεωρητές επισημαίνουν πως το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί εδώ και ημέρες και, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, τα πορίσματα επιβεβαιώνουν την «ύπαρξη μίας υγειονομικής βόμβας μεγατόνων», στον χώρο του Ελληνικού καθώς και τις «άθλιες» συνθήκες υγιεινής στα κέντρα φιλοξενίας.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x