Μπάμπης Χριστόγλου

Κέρασε πικρό μπακλαβαδάκι ο Ολυμπιακός

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sport-fm.gr για το μεγάλο διπλό που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Αναντολού Εφές.

Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Γράφτε και το 11ο για να έχετε να πορεύεστε.

Ο «Βασιλιάς» πέρασε και από την Πόλη του, λοιπόν, κέρασε τους Τούρκους ξανά πικρό μπακλαβαδάκι και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Χωρίς τον Πρίντεζη, χωρίς τον Μιλουτίνοφ, χωρίς τον Αγραβάνη, χωρίς τον Τιλί και χωρίς κουράγια από την υπερπροσπάθεια του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ αλλά με καρδιά πρωταθλητή και με τον αέρα της ομάδας που είναι ο μεγαλύτερος τσαμπουκάς στην Ευρώπη.

Και το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός πήρε το ματσάκι με την άμυνα. Δεν πήγε το παιχνίδι στους 90 πόντους όπως έκανε με τους Ρώσους, το κατέβασε στους 60 και κάτι. Ανάγκασε τους παίκτες του Αταμάν να χορέψουν στον δικό του ρυθμό και όταν χρειάστηκε επιστράτευσε τα μεγάλα όπλα. Πάρε ένα μεγάλο σουτ από τον Παπαπέτρου από τη γωνία, πάρε κι ένα ακόμα από τον Σπανούλη.

Ήρθαν οι Τούρκοι κι έπεσαν σαν ώριμο φρούτο από το δεντράκι. Με τα μεγάλα σουτ, με τις τεράστιες μάχες κάτω και από τα δύο καλάθια στα ριμπάουντ, με τη διάθεση να μην αφήσουν ούτε εκατοστό ελεύθερης δράσης στους αντιπάλους τους οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έκρυψαν και τα προβλήματα που η κούραση τους δημιούργησε.

Δεν ήταν ο Μακλίν ο ίδιος παίκτης με το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, δεν ήταν ο Στρέλνιεκς κοντά στα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει, δεν ήταν επιθετικά ο Κώστας Παπανικολάου ο γνωστός Παπ.

Εμφανίστηκε, όμως, στο ξεκίνημα ο Ρόμπερτς κι έδωσε στίγμα στην επίθεση, εμφανίστηκε όταν έπρεπε ο Μπόγρης κι έδωσε δύο πολύ σημαντικές λύσεις με μακρινά σουτ, εμφανίστηκε ακόμα και ο Γουίλτζερ στο πρώτο μέρος και τράβηξε στο σκοράρισμα για την ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Άλλο ένα παράσημο για τον κόουτς. Είναι δύο φορές πιο δύσκολο να κρύψεις μια εμφανή αδυναμία σε δύο κολλητά ματς. Και ο Σφαιρόπουλος το έκανε αν και είχε να δώσει τη μάχη με σχεδόν εξουθενωμένους παίκτες. Πάλι έπαιξε με τριάρια για πολύ ώρα στο παρκέ, πάλι αναγκάστηκε να χαμηλώσει τα σχήματά του, πάλι κατάφερε να κάνει το μεινόεκτημά του πλεονέκτημα.

Γράψαμε το 11, λοιπόν, πάμε στο Κάουνας για να γράψουμε το 12 και μετά... Μέχρι και ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος θα παραδεχθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει αγκαλιάσει το πλεονέκτημα έδρας πριν καν βγει ο πρώτος γύρος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x