Νίκος Ζέρβας

Κέρδισαν Ολυμπιακός και Μάντζαρης

Ολυμπιακός και Βαγγέλης Μάντζαρης θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί τουλάχιστον μέχρι το 2017 και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το γιατί και οι δύο πλευρές βγήκαν κερδισμένες από το deal.

Το θέμα την πρόωρης επέκτασης του συμβολαίου του Βαγγέλη Μάντζαρη με τον Ολυμπιακό, είχε τεχνηέντως «παγώσει» εδώ και αρκετές μέρες από τις δύο πλευρές. Όσοι ήξεραν πρόσωπα και πράγματα, «έβλεπαν» στο ήρεμο και χαρούμενο πρόσωπο του διεθνούς γκαρντ κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της προετοιμασίας της Εθνικής, τις ευχάριστες εξελίξεις. Μπορεί η υπόθεση να πέρασε αρχικά από πολλές παλινωδίες και να συνοδεύτηκε από βιαστικά, αλλά λανθασμένα συμπεράσματα, όμως ένα ήταν το σίγουρο. Ομάδα και παίκτης, ήθελαν όσο τίποτε άλλο να συνεχίσουν μαζί για αρκετά χρόνια ακόμα. Και τα κατάφεραν.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Η πρόταση επικοινωνιακού-πιεστικού χαρακτήρα από τον Παναθηναϊκό, έδωσε «τροφή» για ανόητες τοποθετήσεις και ρεπορτάζ που ουδεμία σχέση είχαν με τη πραγματικότητα, αφού ο παίκτης ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για αυτή τη προοπτική. Ήθελε να μείνει στην ομάδα που τον πίστεψε όντας ακόμα αμούστακο παιδί και με αυτή που κατέκτησε ονειρικούς τίτλους στην αυγή της καριέρας του. Ο ντόρος που έγινε γύρω από το πρώτο ραντεβού δεν έκανε καθόλου καλό, αφού τα όσα γράφτηκαν φαίνεται πως θόλωσαν το μυαλό του Μάντζαρη. Ο Ολυμπιακός, έπαιξε πολύ σκληρά τα «χαρτιά» του, έχοντας ως «μαξιλάρι» τον ένα χρόνο συμβολαίου που έτσι και αλλιώς υπήρχε, δείχνοντας πως έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.

Αν το συμβόλαιο έληγε και η συζήτηση γινόταν π.χ. τον Ιούνιο του 2015, ίσως το… πουλάκι να είχε πετάξει. Θυμηθείτε τι έγινε με τον Χάινς και όχι μόνο. Όπως και να ‘χει, η αρχική πρόταση του Ολυμπιακού ήταν κατώτερη των προσδοκιών του παίκτη, αλλά ήταν φανερό πως η ΚΑΕ ελέγχει πλήρως την κατάσταση και θα έκανε αυτά που πρέπει για να κρατήσει στη «μηχανή» της, ένα σημαντικότατο «γρανάζι». Από τη στιγμή που επελέγη ο δρόμος της… σιωπής και οι όποιες διαδικασίες-συνομιλίες έγιναν μυστικά, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Ο παίκτης σκέφτηκε πιο ήρεμα το μέλλον του, έκλεισε τα αυτιά του στις ανούσιες φημολογίες και στα εμετικά σχόλια των επηρεασμένων οπαδών της ίδιας του της ομάδας και όλα κόλλησαν ομαλά.

Ο Ολυμπιακός σιγουρεύτηκε πως ο Μάντζαρης έχει πρωταρχικό στόχο την παραμονή, ανέβασε αρκετά τη προσφορά του, ο διεθνής γκαρντ έριξε τις απαιτήσεις του και το συμβόλαιο επεκτάθηκε πρόωρα. Χθες βγήκαν απλά οι φωτογραφίες και έπεσαν οι υπογραφές. Και με τις δύο πλευρές απόλυτα ευχαριστημένες και επικοινωνιακά κερδισμένες από το deal. Ο 24χρονος γκαρντ. έχει πλέον την ευκαιρία να γίνει ακόμα μεγαλύτερος πρωταγωνιστής στην ομάδα, παίρνει οριστικά μία θέση στη καρδιά του κόσμου των «ερυθρόλευκων» και μπορεί απερίσπαστος να προσφέρει αρχικά τις υπηρεσίες του στην Εθνική και μετέπειτα στον σύλλογό του. Αγωνιστικά, όλοι ξέρουν τι κερδίζει η ομάδα του Πειραιά από τη παραμονή του, αλλά δεν είναι μόνο η μία πλευρά κερδισμένη.

Ο Μάντζαρης πήρε εξαιρετικά λεφτά για τα επόμενα τρία χρόνια χωρίς το ποσό που θα πάρει να θεωρείται υπερβολικό και να διαταράσσει τις ισορροπίες. Αν είχε… στυλώσει τα πόδια στις αρχικές του απαιτήσεις και δεν ερχόταν ποτέ συμφέρουσα για τον σύλλογο πρόταση από το εξωτερικό, θα ήταν για ένα χρόνο μεταξύ πάγκου και εξέδρας και οι επιπτώσεις για την καριέρα του ίσως να ήταν καταστροφικές. Αν ο Ολυμπιακός δεν βελτίωνε τη προσφορά του, κινδύνευε να χάσει έναν Έλληνα παίκτη κορμού, που ήδη έχει προσφέρει. Και οι δύο πλευρές χειρίστηκαν από ένα σημείο και έπειτα άψογα την υπόθεση και φρονώ πως άμεσα θα απολαύσουν τους καρπούς, όσων με δυσκολία, είναι η αλήθεια, … έσπειραν το καλοκαίρι του 2014.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x