Κώστας Κετσετζόγλου

Με ίδια αμυντική λειτουργία την Τρίτη τελειώνει και το Κύπελλο για την ΑΕΚ

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει στο sport-fm.gr για την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι με την ίδια άμυνα την Τρίτη τελειώνει η σεζόν και ξεκινάει η... εσωστρέφεια, αλλά και για την έλλειψη υπευθυνότητας.

Μετά το 1-0 με τον ΟΦΗ έγραφα ότι πράγματι εκείνη η νίκη ήταν επαγγελματική με την πραγματική έννοια του όρου. Και στις κανονικές επαγγελματικές νίκες η άμυνα της ομάδας που νικάει είναι σχεδόν αλάνθαστη. Επαγγελματική νίκη δεν υπάρχει όταν ο αντίπαλος έχει την καλύτερη ευκαιρία που δεν ήταν και μοναδική στο δεύτερο ημίχρονο για να ισοφαρίσει στο τέλος. Ο Απόλλων την είχε. Και είχε κι άλλες. Πολύ σημαντικές στο δεύτερο ημίχρονο και όλες προερχόμενες από την τραγική αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ.

Η νίκη λοιπόν μόνο επαγγελματική δεν ήταν. Ήταν όμως νίκη. Ήρθαν οι τρεις βαθμοί. Σημαντικό για την ΑΕΚ που δεν είχε όχι περιθώριο αλλά το δικαίωμα να μην νικήσει τον τελευταίο και ουσιαστικά πεσμένο Απόλλωνα μέσα στην έδρα της. Νίκησε χάρη στα δύο γκολ ενός παίκτη που είναι ένα από τα πολλά μυστήρια της φετινής σεζόν. Κι αν ο παίκτης έχει σίγουρα την ευθύνη που του αναλογεί κι ας μην μπορούμε εύκολα να την περιγράψουμε, για το ότι αμέσως μετά το πρώτο κακό του παιχνίδι έγινε δεύτερη αλλαγή σε αυτή την ΑΕΚ αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Ιδίως όταν και ο Ουζουνίδης και ο Χιμένεθ πριν λίγες ώρες έχουν δηλώσει ότι δουλεύει πάρα πολύ στην προπόνηση.

Για να δούμε από εδώ και πέρα. Την Τρίτη πάντως στο ματς της χρονιάς μέχρι το επόμενο δικαιούται 100% να ξεκινήσει και βέβαια στο αριστερό άκρο. Αυτή είναι η καλύτερη του θέση, εκεί έκανε την διαφορά και εκεί λέει η λογική πως πρέπει να παίξει και στο επόμενο παιχνίδι που είναι ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ και ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. Κι ας έχει νικήσει η ΑΕΚ με 0-1 στο Περιστέρι. Δεν λέει τίποτα αυτό έτσι όπως είναι η ομάδα. Για την ακρίβεια μπορώ να γράψω ότι με αμυντική λειτουργία σαν κι αυτή με τον Απόλλωνα η ΑΕΚ την Τρίτη θα χάσει και το κύπελλο. Και ουσιαστικά τελειώνει η σεζόν και από Τετάρτη αρχίζει η σούπερ εσωστρέφεια.

Μπορεί να ακούγονται λίγο απειλητικά όλα αυτά όμως υπενθυμίζω πως ο Ατρόμητος μετά τον ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στα επιθετικά στημένα και η ΑΕΚ παραλίγο να φάει δυο γκολ από στημένα από τον Απόλλωνα. Ο αέρας αποτελεί δικαιολογία για την… ασίστ του Οικονόμου στο 1-1 και για το τσαφ του Τσόσιτς. Όμως δεν έφταιγε ο αέρας που ο Οικονόμου με αυτό το μπλαζέ στιλάκι γύρισε την μπάλα προς τα πίσω με κόντρα άνεμο που… ξεκόλλαγε διαφημιστικές πινακίδες. Είναι θέμα υπευθυνότητας. Μια έννοια που έπαψε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, να υπάρχει στη φετινή ΑΕΚ από τον Αύγουστο με την αρχή να γίνεται με τις δύο αποβολές με την Βίντι. Την Τρίτη λοιπόν πρέπει να υπάρχει στο μέγιστο βαθμό. Σε όλους. Και κυρίως στην αμυντική λειτουργία. Αλλιώς θα έχουμε κλάματα. Και ρεζιλίκια…

Υ.Γ: ΑΕΚ σημαίνει οι 800 της… Αλάσκας στο ΟΑΚΑ. 1000 φορές ΑΕΚ σημαίνει ο Κώστας Νεστορίδης.

Υ.Γ 1: Η μεγαλύτερη νίκη ήταν στην Γενεύη. Όμως δεύτερη φορά δεν έχει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x