Μπάμπης Χριστόγλου

Κι ένας… Ποντένσε ακόμα!

Ο Ολυμπιακός που δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα για τις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ και οι θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου.

Σήμερα που μιλάμε είναι 16 του Δεκέμβρη κι έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες από το τάλιρο που κέρασε ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη. Δεν είναι ώρα να μιλάμε για τα ματς με την Άρσεναλ. Τα παιχνίδια θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Φλεβάρη, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τότε μπορεί να έχει αλλάξει και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο και ο Ολυμπιακός και η Λονδρέζικη ομάδα. Άσε που λογικά τότε θα είναι διαθέσιμος και ο Φορτούνης αλλά και παίκτες που δεν είναι σήμερα στην Ευρωπαϊκή λίστα.

Το μόνο που μπορείς να πεις με σιγουριά είναι πως αν γινόταν τώρα το ραντεβού ο Ολυμπιακός θα είχε πολύ μεγάλες πιθανότητες να κάνει τη δουλειά και να αποκλείσει τους Άγγλους. Η Άρσεναλ χάνει λάδια ενώ οι παίκτες του Μαρτίνς δείχνουν πως στα μεγάλα ματς γκαζώνουν και φέρνουν την κατάσταση εκεί που θέλουν.

Υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορείς να πεις. Όχι με αφορμή το ίδιο το σταύρωμα με την Άρσεναλ αλλά για τα ματς του Ολυμπιακού από εδώ και στο εξής αυτού του επιπέδου.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται βοήθειες… Πρώτη βοήθεια που φωνάζει καιρό είναι αυτή στα στόπερ. Ο Σεμέδο έχει βγει σούπερ αλλά στον Ολυμπιακό κάνουν το σταυρό τους μην τυχόν και φάει καμία κάρτα ή χτυπήσει. Δεν λέω, καλός και τίμιος είναι και ο Αβραάμ αλλά έτσι όπως το πάμε θα τον κάψουμε για τα καλά. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μεριά έχει τουλάχιστον μια χοντρή γκέλα σε κάθε ματς, ο Μπα δεν υπολογίζεται από τον προπονητή και ο Σισέ έχει μείνει τόσο καιρό έξω και δεν ξέρω κι εγώ πότε θα επιστρέψει και πώς θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα στόπερ κλάσης να μπει στην 11άδα.

Βοήθεια χρειάζεται και η μεσαία γραμμή. Και δεν το λέω για τον Γκιλιέρμε που τσακίστηκε από το δολοφονικό τάκλιν του στόπερ της Τρίπολης. Αν προστεθεί στο ρόστερ ένας χαφ καλός στη δημιουργία, ένας παίκτης που θα πατάει περιοχή και θα απειλεί εκτός από το να πασάρει θα μπορεί να πάρει ο Βραζιλιάνος ανάσες και ο Ολυμπιακός θα ανέβει μια σκάλα δημιουργικά. Ούτε ο Μπουχαλάκης ούτε ο Καμαρά μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά, ενώ ο Μπενζιά δεν έχει δείξει πολλά από την ώρα που ήρθε.

Αν έκανα εγώ τον σχεδιασμό θα έβαζα στη λίστα κι ένα δυνατό εξτρέμ για αριστερά. Έναν Ποντένσε ακόμα, δηλαδή. Έναν παίκτη καλό στο ένας με έναν και με έφεση στο γκολ. Δεν υπάρχει ομάδα καλή στον κόσμο που να μην παίρνει γκολ από τα εξτρέμ της σε μόνιμη βάση. Καλός και τίμιος ο Μασούρας, έβαλε και δύο γκολ το παλικάρι, καλός και άγιος και ο Λάζαρος που επιστρέφει αλλά… Για τον Ολυμπιακό που έχω εγώ στο μυαλό μου ένας ακόμα τσόγλανος σαν τον Πορτογάλο από αριστερά είναι απαραίτητος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x