Γιώργος Ζαχαριάδης

Και ο Πέλκας, και ο ΠΑΟΚ μπορούν να φέρουν πρωτάθλημα, αν…

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Πέλκα και την υπερβολή, τις αλλαγές στο ρόστερ και την κούρσα του τίτλου για τον ΠΑΟΚ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η υπερβολή είναι η πιο ευχάριστη στιγμή στην αληθινή ιστορία ενός ποδοσφαιριστή, ειδικά όταν προκύπτει μέσα από τη συζήτηση των οπαδών για τα ανδραγαθήματά του. Στην περίπτωση του Δημήτρη Πέλκα συμμετείχα και εγώ με τον τίτλο στην αρθρογραφία μου να παραθέτει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, από τον ΠΑΟΚ που θα στηριχθεί στις πλάτες του νεαρού. Κάτι το οποίο προφανώς δεν μπορεί να συμβεί τόσο εύκολα, όταν τον… θυμόμαστε και μας θυμάται κι ο ίδιος, κατά τον Δεκέμβριο, με δυό πολύ όμορφα γκολ επί του ΠΑΟ.

Το να πάρει… «ISO» ο ΠΑΟΚ, με μια τεσσάρα επί του ΠΑΟ, σε αγώνα που ήταν ντέρμπι ίσα ίσα επειδή το επιβάλλει η παράδοση των δύο αντιπάλων, είναι πιο υπερβολικό από το να χαρακτηρίσουμε τον Πέλκα νέο Κούδα ή τέλος πάντων ηγέτη του νέου πρωταθλητή.

Να του στερήσουμε αυτόν τον τίτλο, δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση, αλλά, να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει και μετά να του απονείμουμε τα εύσημα και να τον αποθεώσουμε στο Λευκό Πύργο.

Στην ουσία,

Με τον Πέλκα στα καλύτερά του, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει ως ένα σημείο και να διατηρηθεί ψηλά. Θα χρειαστεί πολλά ακόμη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε και θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι δεν θα φτάσει ούτε κι όταν θα νικήσει τους άμεσους αντιπάλους του, τον Ολυμπιακό και κυρίως την ΑΕΚ. Θα πρέπει να βγει νικητής από τη μάχη με την… αστάθεια που τον χαρακτηρίζει μέχρι τώρα, κυρίως όταν πηγαίνει να παίξει μακριά από την Τούμπα.

Το κέρδος με τον Πέλκα, δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρο και να μην αποτελεί αφετηρία τόσο για τον ποδοσφαιριστή, όσο και για την ομάδα για να εκτοξευθεί. Θα είναι λοιπόν πολύ χρήσιμο για τον ΠΑΟΚ, να φιλτράρουν οι υπεύθυνοι την «τεσσάρα» επί του ΠΑΟ και να σταθούν σε λάθη που θα στοιχίσουν (άλλωστε τα έχει πληρώσει ήδη ακριβά…) σε πιο δυνατά παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x