sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κιλιάν Εμπαπέ: Η παραμυθένια ζωή ενός ταπεινού πρωταθλητή!

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους. Ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε το δικό του πραγματικότητα και ζει μια ζωή, βγαλμένη από παραμύθι…

Ταπεινός και μετρημένος, κάνοντας αυτό που ξέρει καλά να κάνει από μικρό παιδί. Nα παίζει ποδόσφαιρο και να εντυπωσιάζει.

Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1998, έξι μήνες αφότου η Γαλλία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Βραζιλία.

«Ο γιός μου είναι παθιασμένος για το ποδόσφαιρο, είναι τρελός. Ξεπερνάει ακόμη και μένα που είμαι προπονητής, παρακολουθεί μπάλα όλη την ώρα, μπορεί να δει 4-5 αγώνες στην σειρά», είχε αναφέρει ο πατέρας του.



Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ένας σύγχρονος… πρίγκιπας, που ζει το δικό του παραμύθι. Στην ηλικία των 6, ανακηρύχθηκε ο καλύτερος Γάλλος ποδοσφαιριστής κάτω των δέκα ετών. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προκαλούσε ζήλια, αλλά και δέος σε φίλους και αντιπάλους.

«Η ζωή μου έχει αναποδογυρίσει ολοκληρωτικά. Είμαι χαρούμενος και ζω τη ζωή που πάντα ονειρευόμουν. Νομίζω ότι ίσως χάνω κάτι. Δεν είχα τις στιγμές των λεγόμενων κανονικών ανθρώπων κατά την ενηλικίωσή μου, όπως το να βγαίνω με φίλους, να περνάω καλά».

Ξεκίνησε να παίζει στην ομάδα της γειτονιάς του (Μποντί) και σε ηλικία των 15 ετών η Μονακό τον «αρπάζει» και τον εντάσσει στις ακαδημίες της. Από νωρίς, ξεχωρίζει και είναι τουλάχιστον ένα βήμα παραπάνω από τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από τον προπονητή της πρώτης ομάδας, Λεονάρντο Ζαρντίμ και στις 2 Δεκεμβρίου του 2015, πριν κλείσει τα 17 του χρόνια, κάνει το ντεμπούτο του στην Ligue 1 κόντρα στην Καέν (σσ. μπαίνει αλλαγή στο 88ο λεπτό στη θέση του Κοεντράο).

Γρήγορα δείχνει ότι αυτό το παιδί έχει μεγάλες βλέψεις. Με την Μονακό κατακτάει το πρωτάθλημα, αφήνοντας 2η την Παρί, ενώ συνολικά με τους Μονεγάσκους μετράει 60 συμμετοχές, 27 γκολ και 16 ασίστ. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να μπει στο... μάτι των Παριζιάνων!



Τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού του 2017, πηγαίνει δανεικός στην Παρί Σεν Ζερμέν, με το ενοίκιο να αγγίζει τα 35 εκατ. ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα, ο γαλλικός σύλλογος πληρώνει ρήτρα στη Μονακό 145 εκατ. για να τον κάνει δικό της. Συνολικά, η μετακίνηση του Εμπαπέ κόστισε 180εκατ. ευρώ, αποτελώντας την δεύτερη ακριβή μεταγραφή, ύστερα από αυτή του Νεϊμάρ.

Το 2018 κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο και γίνεται ο νεότερος Γάλλος που έπαιξε ποτέ σε Μουντιάλ όπως και ο νεότερος Γάλλος που σκοράρει στη διοργάνωση. Τα 500χιλ. δολάρια που κέρδισε λόγω της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου, τα δώρισε σε ίδρυμα που αθλούνται παιδιά με κινητικά προβλήματα.



«Αυτό δεν αλλάζει τη δική μου ζωή, όμως αλλάζει τη δική τους», δηλώνει ο ίδιος με αφοπλιστική ευθύτητα. Μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως τώρα. Και σε τέσσερα χρόνια έχεις ξεχαστεί, επειδή υπάρχει κάποιος άλλος που ήρθε και το έκανε καλύτερα από εσένα. Έχω μάθει ότι τα μεγαλύτερα αστέρια και οι σπουδαιότεροι παίκτες είναι οι πιο ταπεινοί, αυτοί που σέβονται τους ανθρώπους περισσότερο. Πάντα πρέπει να είσαι μετρημένος. Υπάρχουν τρία κριτήρια: σεβασμός, ταπεινότητα και μετριοφροσύνη».



Αυτά άλλωστε είναι χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει, όχι μόνο ως παίκτη, αλλά και ως άνθρωπο.

Ένας ονειροπόλος, ταπεινός και υπερταλαντούχος ποδοσφαιριστής, γίνεται σήμερα 21 ετών… Το μέλλον του ανήκει. Ταβάνι του; Ο... ουρανός! Και εμείς, την ίδια ώρα, να νιώθουμε τυχεροί που τον βλέπουμε να μαγεύει στα γήπεδα.

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x