Επικαιρότητα

Κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών σε 70 πόλεις της Ιταλίας

Κύριο αίτημά τους, η αλλαγή του νέου νόμου για την παιδεία.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι φοιτητές και οι μαθητές Λυκείων σε 70 πόλεις της Ιταλίας. Κύριο αίτημά τους, η αλλαγή του νέου νόμου για την παιδεία, ο οποίος προβλέπει την εναλλαγή σχολικής παρακολούθησης και επαγγελματικής κατάρτισης, για όσους ολοκληρώνουν τον κύκλο σπουδών του Λυκείου, αλλά και των διαφόρων ινστιτούτων επαγγελματικού προσανατολισμού.

Διάφορες δημοσιογραφικές έρευνες και καταγγελίες απέδειξαν πρόσφατα ότι πολλοί εργοδότες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την δυνατότητα αυτή, με στόχο να χρησιμοποιήσουν τους μαθητές -χωρίς αμοιβή- για ανάγκες που θα έπρεπε να καλύπτονται από μόνιμους υπαλλήλους.

Παράλληλα, άλλα δυο κύρια αιτήματα των διαδηλωτών είναι η αύξηση της συνολικής δαπάνης για την δημόσια παιδεία, και ειδικότερα για την βελτίωση των συνθηκών των σχολικών εγκαταστάσεων σε όλη την χώρα.

Οι κυριότερες κινητοποιήσεις έχουν οργανωθεί στην Ρώμη και στο Μιλάνο, ενώ αρκετοί μαθητές επέλεξαν να φορέσουν τις χαρακτηριστικές μπλε φόρμες των εργαζόμενων σε πολλές βιομηχανίες, για να δείξουν, με τον τρόπο αυτό ότι οι πολιτικοί αποφάσισαν να τους μετατρέψουν σε απλήρωτους εργάτες.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x