Χρήστος Σωτηρακόπουλος

«Κλειδί» το χορτάρι και όχι το... Μονακό

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει ότι ο όμιλος όπου τελικά θα δώσει τη μάχη της η ομάδα του Μίτσελ δεν καθιστά απαγορευτική την πρόκριση, αλλά ούτε και εύκολη υπόθεση.

Πάγια θέση μου είναι ότι οι προκρίσεις δεν προκύπτουν από τις κληρώσεις, αλλά από την αξιοσύνη της κάθε ομάδας στο χορτάρι. Ωστόσο, η κληρωτίδα διαμορφώνει πάντα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λάβει χώρα η αγωνιστική προσπάθεια.

Θα ήταν διαφορετικά, δηλαδή, εάν ο Ολυμπιακός έπεφτε στον όμιλο με την Μπάγερν, τη Μάντσεστερ Σίτι και την «αδύναμη» Ρόμα. Το μερτικό του απ' τη χαρά θα το 'χαν πάρει άλλοι, εκτός αν συνέβαινε κάποιο θαύμα. Αντίθετα, εάν του είχαν λάχει στον όμιλο οι Μπενφίκα, Ζενίτ και Μονακό, τα ζύγια θα ήταν πιο ισορροπημένα. Ή αν κληρωνόταν με Πόρτο, Σαχτάρ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, μέχρι τον αναγόρευες σε «σιγουράκι» για την πρόκριση. Ο όμιλος όπου τελικά θα δώσει τη μάχη της η ομάδα του Μίτσελ δεν καθιστά απαγορευτική την πρόκριση, αλλά ούτε και εύκολη υπόθεση. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και αν αποδυναμώθηκε, κυρίως προς όφελος της Τσέλσι. Οσο για τη Γιουβέντους, κουβαλά τις δάφνες των τριών συνεχόμενων τίτλων στην Ιταλία και, βέβαια, το όνομα βαρύ σαν ιστορία. Ομως, υπάρχει το περσινό προηγούμενο - οδοδείκτης για τους «ερυθρόλευκους». Οι Τούρκοι το πίστεψαν, το πάλεψαν κι εν τέλει απέκλεισαν τη «Βέκια Σινιόρα».

Είναι καλό, πάντως, για τον Ολυμπιακό ότι ως τέταρτη στον όμιλό του μπήκε η Μάλμε, η οποία δεν έχει παρελθόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και μόλις δύο παίκτες, τον Ρόζενμπεργκ και τον Ερικσον, με σημαντικές ευρωπαϊκές παραστάσεις. Με νίκη στη Σουηδία κι εν συνεχεία με άλλους τρεις πόντους στο Φάληρο, θέτει νοκ άουτ τους Σκανδιναβούς και αποκτά, αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός μαξιλάρι ασφαλείας για το Γιουρόπα Λιγκ.

Φυσικά, ο βασικός στόχος είναι να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία, η οποία προήλθε όχι μόνο από ικανότητα, αλλά και από... καλές σχέσεις με την τύχη, κάτι αναγκαίο σε τόσο υψηλό επίπεδο. Επειδή, όμως, ο πήχης έχει ανέβει, χρήσιμο για τον Ολυμπιακό θα είναι αυτή τη φορά να τα πάει καλύτερα απ' ό,τι συνήθως στις πρεμιέρες στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τουλάχιστον, μια και υποδέχεται φέτος στην εκκίνηση την ισχυρή Ατλέτικο, να μη χάσει. Η καλή φόρα δίνει πάντα ψυχολογική κι αγωνιστική ώθηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x