Επικαιρότητα

Κλιμακώνεται η θύελλα για το τηλεφώνημα Τραμπ στη χήρα του νεκρού στρατιώτη

Λίγες ημέρες μετά την καταγγελία ότι ο Τραμπ μίλησε με αναισθησία στη χήρα ενός νεκρού στρατιώτη όταν της τηλεφώνησε για τη συλλυπηθεί, η ίδια η χήρα τον κατηγόρησε ότι δεν θυμόταν καν το όνομα του

Την οργή της για τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε η εγκυμονούσα χήρα ενός αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στις αρχές του μήνα στο Νίγηρα, κατηγορώντας τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι όταν της τηλεφώνησε για να τη συλλυπηθεί δεν μπορούσε καν να θυμηθεί το όνομα του εκλιπόντος.

Η υπόθεση του πεσόντος λοχία Λα Ντέιβιντ Τζόνσον έχει προσλάβει διαστάσεις σκανδάλου για τον Λευκό Οίκο, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις ότι ο πρόεδρος έχει φερθεί με αναισθησία στην οικογένεια του νεκρού.

«Τον άκουσα να κομπιάζει προσπαθώντας να θυμηθεί το όνομα του συζύγου μου και αυτό με πλήγωσε περισσότερο από όλα, διότι ο άνδρας μου είναι εκεί έξω, πολεμώντας για την πατρίδα μας και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του. Γιατί εσύ δεν μπορεί να θυμηθείς το όνομά του», είπε η Μιέσια Τζόνσον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο ABC.

Προσέθεσε πως το τηλεφώνημα την έκανε να κλάψει, κατηγορώντας τον κ. Τραμπ ότι κατόρθωσε τελικά να προφέρει το όνομα του αποθανόντος μόνο επειδή είχε τον φάκελό του μπροστά στα μάτια του.

Η κ. Τζόνσον επανέλαβε τις αρχικές καταγγελίες ότι κατά την τηλεφωνική συνομιλία ο κ. Τραμπ της είπε πως ο σύζυγός της «ήξερε» τι θα μπορούσε να του συμβεί όταν κατατάχθηκε στον στρατό.

Ο κ. Τραμπ έσπευσε να διαψεύσει τις δηλώσεις της κ. Τζόνσον, φροντίζοντας ωστόσο να μην αντεπιτεθεί στην νεαρή χήρα, με δεδομένο ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι συγγενείς των πεσόντων ενστόλων παραδοσιακά χαίρουν μεγάλου σεβασμού.

«Είχα μία συνομιλία γεμάτη σεβασμό με τη χήρα του λοχία Λα Ντέιβιντ Τζόνσον και ανέφερα το όνομά του από την αρχή, χωρίς δισταγμό!», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.




Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο μετά τις καταγγελίες μίας Δημοκρατικής βουλευτού που συνόδευε την κ. Τζόνσον την ώρα του τηλεφωνήματος, ο αμερικανός πρόεδρος είχε απαντήσει λέγοντας πως η όλη υπόθεση είναι ένα «κατασκεύασμα».

Είχε υποστηρίξει μάλιστα ότι έχει αποδείξεις για το δίκιο του. Έκτοτε ο Λευκός Οίκος έχει αναφέρει πως οι επικοινωνίες του προέδρου με της οικογένειες νεκρών στρατιωτών είναι ιδιωτικές.

Σημειώνεται πως η συνομιλία ανάμεσα στον κ. Τραμπ και τη χήρα Τζόνσον έγινε σε ανοιχτή ακρόαση.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x