Επικαιρότητα

Κλήσεις μόνο με γονική συναίνεση

Μία εφαρμογή στις συσκευές κινητών τηλεφώνων δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να μπλοκάρουν τα κινητά των παιδιών τους, όταν αυτά δεν απαντούν στις κλήσεις που δέχονται από τον μπαμπά ή τη μαμά.

Δίνοντας σε ένα παιδί ένα κινητό τηλέφωνο, δεν σημαίνει πάντα ότι θα απαντήσει όταν δεχθεί κλήση από τους γονείς του. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο μία Αμερικανίδα μητέρα αποφάσισε να εκμεταλλευθεί την τεχνολογία υπέρ της.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ του Τέξας, η Σάρον Στέινφαϊρντ παρήγγειλε μία εφαρμογή (application) για κινητά τηλέφωνα, που υποχρεώνει τα παιδιά να απαντήσουν σε κλήση των γονέων, αλλιώς η συσκευή τους δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Η εφαρμογή ονομάζεται «Ignore No More», επιτρέπει τη διακοπή από απόσταση κάθε λειτουργίας του τηλεφώνου, εκτός από την κλήση 911 (σ.σ. Αστυνομία) και τον αριθμό των γονέων του παιδιού.

«Σταματά τη λειτουργία SMS. Σταματά τα παιχνίδια. Σταματά την επικοινωνία με φίλους, αλλά και το σερφάρισμα στο Ίντερνετ. Όμως, το παιδί θα είναι πάντα σε θέση να καλέσει την Αστυνομία», δήλωσε η Στέινφαϊρντ.

Το κινητό των παιδιών μπορεί να ξεκλειδωθεί με έναν κωδικό, που τον έχουν μόνον οι γονείς, αρκεί να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους και να μην τους αγνοούν.

Η εφαρμογή διατίθεται προς 1,99 δολάρια στο Google Play Store για κινητά Android, αλλά σύντομα η μαμά Σάρον υποσχέθηκε να φτιάξει έκδοση του «Ignore No More» και για iPhone.

Δείτε το σχετικό video:



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x