Στίβος

Κοινή προετοιμασία για Παπαχρήστου, Κυριακοπούλου, Τεντόγλου, Καραλή

Δύο δυνατά γκρουπ, αποτελούμενα από αθλητές και αθλήτριες στίβου με μετάλλια, θα ενωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να κάνουν κοινή προετοιμασία.

Ο Γιώργος Πομάσκι και ο Ανδρέας Τσώνης επέλεξαν την Αττάλεια για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών τους για τις υποχρεώσεις του ανοιχτού στίβου. Από την Παρασκευή μέχρι τις 19 Απριλίου, η Βούλα Παπαχρήστου, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης θα βρεθούν στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της τουρκικής πόλης, ώστε να βάλουν τις βάσεις.

«Είναι πολύ καλό που δύο γκρουπ με υψηλό επίπεδο θα κάνουν κοινή προετοιμασία. Τα παιδιά έχουν τους ίδιους στόχους, οπότε και την ίδια επιθυμία για σκληρή δουλειά. Τόσο η Κυριακοπούλου, όσο και ο Καραλής έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία τους και έχουν θέσει υψηλούς στόχους για τη θερινή περίοδο. Η χρονιά είναι μεγάλη και έχουμε το χρόνο να φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει», τόνισε ο Ανδρέας Τσώνης.

Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στο επί κοντώ θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν στο Diamond League της Σανγκάης (18/5), εκεί όπου αναμένεται να γίνει και το ντεμπούτο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος σε ανοιχτό και κλειστό.

inner

Τα Diamond League είναι η βασική προτεραιότητα και της «ασημένιας» πρωταθλήτριας Ευρώπης της Γλασκώβης στο τριπλούν, που θα κάνει το ντεμπούτο της νωρίτερα στη σεζόν. «Θα ξεκινήσω τη χρονιά με μήκος στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, θα συνεχίσω σε κάποια μίτινγκ στην Ελλάδα κι έπειτα θα ακολουθήσουν και οι αγώνες Diamond League στο τριπλούν.

Στόχος μας είναι, μέσα από τις εμφανίσεις μου στο μήκος, να διατηρώ την καλή μου κατάσταση, να μην επιβαρύνομαι και να βελτιώνω
διαρκώς την ταχύτητά μου, μέσα από την οποία θα κυνηγήσω ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο τριπλούν», τόνισε η 31χρονη σταρ.

«Με τη βοήθεια του ΣΕΓΑΣ, θα κάνουμε την προετοιμασία μας στην Τουρκία. Και είναι αλήθεια πως είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτήν την προετοιμασία, γιατί ξέρουμε πως οι συνθήκες θα είναι ιδανικές», συμπλήρωσε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Βερολίνου στον ανοιχτό στίβο.

Ο Καραλής, μετά την τέταρτη θέση στη Γλασκώβη στο επί κοντώ, είναι έτοιμος για τις εμφανίσεις του στη θερινή περίοδο, που τοποθετούνται τον Μάιο.

Στην Τουρκία θα κάνει την προετοιμασία του και ο Μαντζουρογιάννης, ο οποίος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και ελπίζει σε μια διάκριση το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x