Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Κόπα Άφρικα με έντονο χρώμα από... Λίβερπουλ

Με έντονο χρώμα από την Πρέμιερ Λιγκ ξεκινάει το Κόπα Άφρικα, με δυο συμπαίκτες και πολύ καθοριστικούς στο να γίνει η Λίβερπουλ Πρωταθλήτρια Ευρώπης, να είναι οι αιχμές του δόρατος για τις χώρες τους.

Με έντονο χρώμα από την Πρέμιερ Λιγκ ξεκινάει το Κόπα Άφρικα, με δυο συμπαίκτες και πολύ καθοριστικούς στο να γίνει η Λίβερπουλ Πρωταθλήτρια Ευρώπης, να είναι οι αιχμές του δόρατος για τις χώρες τους που είναι και τα φαβορί.

Η διοργανώτρια Αίγυπτος, που έχει κατακτήσει και τους περισσότερους τίτλους στην διοργάνωση στο παρελθόν και μάλιστα τρεις απ' αυτούς σερί, πριν από μια δεκαετία (το 2006, το 2008 και το 2010), έχει τον Σαλάχ, ενώ η Σενεγάλη έχει τον Μανέ.

Ο τελευταίος, είναι τιμωρημένος για την πρεμιέρα με την Τανζανία, αλλά η ομάδα του δεν θα έχει προβλήματα και ίσως τελικά αυτό το Αίγυπτος – Σενεγάλη να είναι το ζευγάρι για το μεγάλο τρόπαιο στο φινάλε.

Για την Αίγυπτο, το εάν οι επτά τίτλοι γίνουν οχτώ, περνάει οπωσδήποτε από το να κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά ο Σαλάχ. Πέρυσι στο Μουντιάλ, επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ράμος κόντρα στην Παρί, ήταν σαν να μην παίζει...

Αν κάποια χώρα μπει σφήνα, μπορεί να είναι η Νιγηρία, η οποία έλειπε από τις δύο τελευταίες διοργανώσεις. Ωστόσο, η συνέχεια και η συνέπειά της είναι σημαντικά στοιχεία. Μπορεί να έχει μόνο δυο τίτλους, ωστόσο, έχει παίξει στα ημιτελικά στις 14 από τις 17 τελευταίες διοργανώσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x