Η έμπειρη άσος του Παναθηναϊκού είναι το «Α» και το «Ω» σε άμυνα και υποδοχή στη φετινή σεζόν για το «τριφύλλι» στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία. Με 57% στην υποδοχή σε 203 προσπάθειες (115/203) και με σωτήριες επεμβάσεις στην άμυνα, η 32χρονη άσος ψηφίστηκε από έξι προπονητές της Volley league γυναικών ως η καλύτερη λίμπερο του πρώτου γύρου.

Η Ρόγκα δήλωσε στο volleyball.gr: «Η επάνοδός μας στην πρώτη κατηγορία έφερε και ένα πρωτάθλημα πολύ πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με αρκετές ομάδες να ενισχύονται και να θέτουν υψηλότερους στόχους. Το αποτέλεσμα είναι το άθλημά μας να ανεβαίνει επίπεδα και να παίζεται όμορφο βόλεϊ.

Για τον Παναθηναϊκό, αυτή η χρονιά λειτουργεί σαν ένα "σκαλοπάτι" για να "χτίσει" γερές βάσεις για τις επόμενες χρονιές και να μπορέσει να διεκδικήσει ξανά τίτλους. Μπροστά μας έχουμε ένα αρκετά δύσκολο δεύτερο γύρο που πρέπει να παραμείνουμε ανταγωνιστικές και να κάνουμε μια σταθερή πορεία όμοια αυτής του πρώτου γύρου.

Παράλληλα, στους αγώνες του πρωταθλήματος έρχονται να προστεθούν και του Κυπέλλου, μια διοργάνωση που σαν Παναθηναϊκός θα θέλαμε να έχουμε μια καλύτερη πορεία σε σχέση με την περυσινή. Όλα αυτά θα είναι δυνατόν να επιτευχθούν με σκληρή δουλειά και υγεία, πάνω απ' όλα.

Αυτή θα είναι και η ευχή μου για το νέο έτος. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας μας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Το 2020 να είναι γεμάτο επιτυχίες για τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και για τον Παναθηναϊκό μας».


Οι ψήφοι των προπονητών:
Πένυ Ρόγκα (Παναθηναϊκός ΑΟ) - 6 ψήφοι

Αρέτα Κονόμι (Ολυμπιακός ΣΦΠ) - 4 ψήφοι

Εβίτα Ξηντάρα (ΑΣΠ Θέτις) - 2 ψήφοι