sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κουλούρης: Από «Κουλουράκος», το απόλυτο ελληνικό limit-up σε 9 μήνες!

Ανεξάρτητα από τα σκαμπανεβάσματα που έχει στην απόδοσή του ο Ατρόμητος μέσα στη σεζόν, ο Ευθύμης Κουλούρης συνεχίζει «καυτός», αποτελώντας τη σταθερά για την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι.

Όσο κι αν φαντάζει παράδοξο αυτή την εποχή, όταν ο Ατρόμητος το καλοκαίρι του 2018 προχωρούσε την περίπτωση της απόκτησης του Ευθύμη Κουλούρη με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, λίγοι πετούσαν τη... σκούφια τους για αυτό το deal, εκτός φυσικά των δύο ομάδων και φυσικά του ίδιου του παίκτη. Φάνηκε σε πολλούς παράδοξο να εμπιστευθεί η ομάδα του Περιστερίου έναν παίκτη που είχε πάνω-κάτω 20 γκολ σε όλη του την καριέρα.

Ο Νταμίρ Κάναντι τον ήθελε σαν τρελός, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Αγγελόπουλος το ίδιο. Πολλά τηλέφωνα. Μεγάλο «ψηστήρι» όπως λένε οι... ειδικοί των μεταγραφών. Εκεί που όλοι έβλεπαν ένα... παιδί 22 ετών με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, οι ιθύνοντες του «αστεριού» είδαν έναν επιθετικό που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα που «χτυπάει» ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Ο ίδιος ο νεαρός επιθετικός κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και ενώ οι διαπραγματεύσεις με τον Ατρόμητο είχαν ολοκληρωθεί, είχε παρουσιαστεί μπροστά στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ώστε να πείσει τον Ρουμάνο να δώσει το «ΟΚ» για την παραχώρησή του, καθώς ο προπονητής του «Δικεφάλου» δεν είχε άλλη λύση (ο Πρίγιοβιτς ήταν ακόμα σε φάση ένταξης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Άκπομ δεν είχε αποκτηθεί) και δίσταζε. «Κόουτς, θέλω να φύγω. Θέλω να παίξω. Δεν θέλω να περιμένω άλλο. Έχω μια πολύ καλή πρόταση από τον Ατρόμητο και θέλω να πάω τώρα για να είμαι στην προετοιμασία της ομάδας για τα ματς του Europa», είπε μεταξύ άλλων στο τετ-α-τετ με τον Λουτσέσκου και έτσι ολοκληρώθηκε το deal.

Φτάνοντας στο σήμερα, ίσως καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές να μην περίμενε τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα. Το κοντέρ για τον 23χρονο πλέον επιθετικό των Περιστεριωτών γράφει 23 γκολ σε 31 συμμετοχές ή σε διαφορετική ανάγνωση, 23 γκολ σε 2.658 λεπτά που μεταφράζεται 1 γκολ ανά 115 λεπτά. Καθόλου άσχημα για μια ομάδα που συνολικά, στα φετινά της ματς, έχει 60 γκολ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και προκριματικά Europa League. Αυτό σημαίνει ότι ο Κουλούρης έχει πετύχει το 38,3% των τερμάτων της σεζόν.

Η χρονιά φτάνει προς το τέλος της, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί... Ο Ατρόμητος «καίγεται» για την 4η θέση, για την οποία υπάρχει ένα ανοιχτό ντέρμπι κόντρα στον Άρη και ο Ευθύμης Κουλούρης έχει ακόμα 4 ματς με τη φανέλα των Περιστεριωτών, αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο. Ως ένας βατός στόχος για τον ρυθμό του διεθνή επιθετικού είναι τα 25 γκολ, με δεδομένο ότι το ένα ματς είναι κόντρα στον υποβιβασμένο Απόλλωνα, εκεί που ο Ατρόμητος θα ψάξει τα πολλά γκολ, αφού πρόκειται για έναν παράγοντα που θα παίξει ρόλο σε πιθανή ισοβαθμία με τον Άρη.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή ο νεαρός δεν έχει ταβάνι μπορεί να λοξοκοιτάει τον αριθμό «30», που είναι πραγματικά πολύ υψηλός, όχι μόνο για τα δεδομένα του Ατρόμητου, αλλά και γενικότερα. Ανεξάρτητα αν θα φτάσει αυτό το νούμερο, το δεδομένο είναι ένα... Ο ίδιος ο «Κουλουράκος» σύμφωνα με τους φίλους του ΠΑΟΚ, θέλησε να φύγει από την ασφάλεια του δευτερότριτου επιθετικού του «Δικεφάλου» και να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά που του πρόσφερε ο Ατρόμητος και σήμερα έχουν δικαιωθεί όλοι. Λίγοι θα το έκαναν στη θέση του... Δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα το διαφορετικό για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και μάλιστα με μια ομάδα που δεν επιτίθεται με την ίδια συχνότητα όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ.

Το πιθανότερο σενάριο για το μέλλον του; Με τους Τσούμπα Άκπομ και Κάρολ Σβιντέρσκι να αποτελούν μεταγραφές του ΠΑΟΚ και μάλιστα ακριβές, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει να λύσει ένα πολύ μεγάλο «παζλ», που μάλλον η λύση του αυτή τη στιγμή φαντάζει μονόδρομος. Για τον 23χρονο υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, η σεζόν που έχει κάνει έχει ξεφύγει από τον ντόρο εντός συνόρων και η ρήτρα των 7 εκατ. ευρώ για την προοπτική που έχει ως project φαντάζει ένα βατό νούμερο αυτή τη στιγμή.

Ο ίδιος πάντως δεν αγχώνεται και όπως ήρθε με... κατεβασμένο το κεφάλι ώστε να παίξει ποδόσφαιρο, με την ίδια νοοτροπία συνεχίζει και σήμερα. Ούτε έχει σηκώσει ψηλά τη μύτη του, ούτε δουλεύει λιγότερο, ούτε φυσικά την έχει δει... ντίβα, όπως θα μπορούσε να κάνει κάποιος άλλος στη δική του αγωνιστική κατάσταση και στη δική του ηλικία. Λίγοι ποδοσφαιριστές έπειτα από έναν αγώνα, έχουν τη διάθεση να χαιρετήσουν τους πάντες και να το κάνουν, επειδή πραγματικά το νιώθουν ως μία ελάχιστη ευγένεια. Για την ώρα, στο μυαλό του υπάρχουν αυτά τα 4 ματς και τα υπόλοιπα θα τα δει από το καλοκαίρι.

Πάντως, επειδή τα νούμερα είναι πολύ... ωραία στην περίπτωσή του, σύμφωνα με τον απόλυτο οδηγό τέτοιων καταστάσεων, το «transfermarkt» τον Μάιο του 2018 κοστολογούσε τον Κουλούρη στο 1 εκατ. ευρώ. Πλέον, αυτή η τιμή και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο έχει τριπλασιαστεί (3 εκατ. ευρώ) σε ένα απίστευτο limit-up 9 μηνών. Εκτός από τον Ατρόμητο, που σαφώς του έδωσε τον... χώρο για να κάνει το κομμάτι του, αυτή την εξέλιξη την οφείλει κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό, χάρη στη δουλειά και κυρίως στην επαγγελματική νοοτροπία που δείχνει σε όλες του τις κινήσεις εντός και εκτός γηπέδου.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x