Επικαιρότητα

Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας προσφεύγει σε θεσμικό λαϊκισμό

«Ένας καλοσχεδιασμένος μικροκομματικός καιροσκοπισμός απέτυχε με κρότο»

«Μετά την ήττα του στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει σε λασπολογία και θεσμικό λαϊκισμό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «ο κ. Τσίπρας υπέστη μεγάλη πολιτική – κοινοβουλευτική ήττα την Πέμπτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Ένας καλοσχεδιασμένος μικροκομματικός καιροσκοπισμός απέτυχε με κρότο, γιατί ο κ. Τσίπρας υποτίμησε την υπευθυνότητα και ωριμότητα των μεταρρυθμιστικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Τώρα, μετά την ήττα του, όλα δείχνουν ότι θα καταφύγει, για ακόμα μια φορά, στην ένταση, στην πόλωση, στο τεχνητό διχασμό».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, θα το επιχειρήσει με δύο τρόπους:


  1. Με την χωρίς όριο λασπολογία στους πολιτικούς του αντιπάλους. Πήραμε γεύση αυτής της ευτέλειας με τα άθλια υπονοούμενα κατά της κυρίας Φώφης Γεννηματά.

  2. Με την προσφυγή σε θεσμικό, συνταγματικό λαϊκισμό. Όλα δείχνουν ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει για αυτόν το σκοπό ακόμα και το Σύνταγμα και την αναθεώρησή του.


Η Νέα Δημοκρατία έχει αναπτύξει τους άξονες της Συνταγματικής Αναθεώρησης που χρειάζεται η χώρα:

  • Χρειάζεται ριζική ευρείας κλίμακας Συνταγματική Αναθεώρηση και όχι αποσπασματική.

  • Να αφορά στη λειτουργία του Πολιτεύματος, στην αναβάθμιση της Βουλής, στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στην Παιδεία, στην Οικονομία, στις διατάξεις περί ευθύνης Υπουργών.


«Όλα αυτά είναι ανάγκη να ρυθμιστούν. Έτσι διαμορφώνονται οι όροι μιας Νέας Μεταπολίτευσης. Όχι με “μπαλώματα” σκοπιμοτήτων που “καίνε” τη δυνατότητα ευρείας Αναθεώρησης.

Και κάτι ακόμη: Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι κατεξοχήν συναινετική διαδικασία. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να τη μεταβάλει σε εργαλείο πόλωσης και διχασμού. Σκοπός του κ. Τσίπρα δεν είναι η Νέα Μεταπολίτευση, αλλά το πως δεν θα μείνει δια βίου στην Αντιπολίτευση», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x