Επικαιρότητα

Κουρουμπλής: Εντός της ημέρας η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στην ψήφο στα 17, εκτίμησε ότι θα βρεθεί κοινός τόπος με τα υπόλοιπα κόμματα.

Στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το νομοσχέδιο της κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο, ώστε τις επόμενες μέρες να ετοιμαστεί η σχετική έκθεση και να ακολουθήσει ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα η ψήφιση του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρόκειται για μικρή διάταξη που θα περιλαμβάνει 3-4 άρθρα και δύο βασικές αλλαγές, την ψήφο από τα 17 και την κατάργηση του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στην ψήφο στα 17, εκτίμησε ότι θα βρεθεί κοινός τόπος με τα υπόλοιπα κόμματα.

Σχετικά με το μπόνους, είπε ότι πρέπει να καταργηθεί καθώς πλέον είναι δύσκολες οι αυτοδυναμίες και χρειάζεται να βλέπουμε τα πράγματα υπό το πρίσμα των συνεργασιών.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στο όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.

Ο υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 200 ψήφοι και θα περάσει ο εκλογικός νόμος. Είπε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να τον υπερψηφίσει η Χρυσή Αυγή για να βρεθούν οι 200 ψήφοι.

Έκανε τέλος γνωστό ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί από βδομάδα στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Ιούλιο.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x