Γενικά

Κοζομπόλη στον ΣΠΟΡ FM: «Η κυβέρνηση θέλει να πάρει πίσω αναδρομικά τα προνόμια των Ολυμπιονικών»

Την θέση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα προνόμια τους τα οποία θέλει να άρει η κυβέρνηση, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM η πρόεδρος του, Βούλα Κοζομπόλη.

Ένα βασικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, αφού η Κυβέρνηση, αναδρομικά θέλει να εφαρμόσει νόμο και να πάρει πίσω τα προνόμια που έχουν δοθεί σε εκείνους που έφεραν μετάλλια και δόξασαν την χώρα στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ως γνωστόν, οι Ολυμπιονίκες, λάμβαναν από την Πολιτεία μια θέση στο δημόσιο και μια άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ. Πλέον αντιμετωπίζουν το εξής πρόβλημα. Η Πολιτεία τους καλεί να διαλέξουν πιο απ’ τα δύο θα κρατήσουν, τη θέση στο δημόσιο ή την άδεια πρακτορείου, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση τους.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, τόνισε ότι δεν γίνεται αναδρομικά να παρθούν πίσω προνόμια που οι αθλητές όχι μόνο δικαιούνταν, αλλά έχτισαν τις ζωές τους πάνω σε αυτά, ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που τους απασχολεί.

Αναλυτικά όσα είπε η Βούλα Κοζομπόλη στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα

«Αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα που μας ήρθε από το πουθενά. Οι άδειες πρακτορείων ΠΡΟΠΟ ήταν για μας η επιβράβευση και η αναγνώριση των κόπων μας, όπως και η θέση στο δημόσιο και τώρα θέλουν να μας πάρουν πίσω όσα μας είχαν δώσει. Ο καθένας από μας έχει φτιάξει τη ζωή του με βάση όσων μας δόθηκαν και ξαφνικά έχει δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα. Αμέσως προσφύγαμε για αυτό το θέμα στους αρμόδιους φορείς, κάναμε αίτηση αναστολής την οποία κερδίσαμε και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να έχει επανέλθει το θέμα. Δεν έχουμε βρει κανέναν από την κυβέρνηση να το συζητήσουμε. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με την κ. Γεροβασίλη αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Όλοι μας λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα και δηλώνουν άγνοια. Η απόφαση είναι αναδρομική, από το 2011 ενεργοποιούν το 2017 μια απόφαση για το προνόμια μας, όπως οι άδειες και οι θέσεις στο δημόσιο που μας έχουν εκχωρηθεί. Είναι μαζί μας ευτυχώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος, αλλά και ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά θα πρέπει να λυθεί το θέμα από το γραφείο της κ. Γεροβασίλη. Στις 14 Δεκεμβρίου είναι το σχετικό δικαστήριο και θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα. Το θέμα δεν αφορά μόνο τους Ολυμπιονίκες, αλλά και τους Παραολυμπιονίκες. Είναι ευχής έργον να λυθεί το θέμα πριν τα δικαστήρια»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x