Επικαιρότητα

Κραυγή απόγνωσης από τους εγκλωβισμένους στο καράβι της Κάσου

«Σας παρακαλώ βοηθήστε μας δεν αντέχω άλλο», λέει η Κατερίνα Καρβουνά μάνα μωρού 1,5 μόλις έτους - -«Να αναλάβουν αυτοί που πρέπει τις ευθύνες τους», τονίζει η δήμαρχος του νησιού

Εφιαλτικές ώρες ζουν οι επιβάτες του καραβιού στην Κάσο με 227 άτομα να έχουν εξαντληθεί πλέον και να μην αντέχουν την παρατεταμένη ταλαιπωρία τους που μετρά ήδη τρία 24ωρα μέσα στο πλοίο.

Το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και στη συνέχεια προσάραξε σε μικρή απόσταση από την ακτή πάνω στον κυμματοθραύστη του λιμανιού. Μετά την προσάραξη του πλοίου έσπευσαν επί τόπου για βοήθεια αλιευτικά σκάφη, ενώ αναμενόταν ο κατάπλους και ενός ρυμουλκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το το απόγευμα αναμένεται να φτάσει ρυμουλκό για να το αποκολλήσει. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πάρα πολύ κακές και το ρυμουλκό βρίσκεται ακόμα στην Αστυπάλαια.

«Νιώθουμε παγιδευμένοι, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, είναι εφιαλτικό, δεν αντέχω άλλο, έχω το παιδί μου, είναι μωράκι, υπάρχει πρόβλημα για όνομα του Θεού, και δεν είναι μόνο το δικό μου παιδάκι, έχει και άλλα μικρά παιδιά εδώ με τις μάνες τους να μη ξέρουν τι να κάνουν, υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους, χρειάζονται τα χάπια τους, άλλοι έχουν χειρουργηθεί δεν κάνει να ταλαιπωρούνται, τι γίνεται για όνομα του Θεού, εδώ θα μείνουμε, για πόσο», λέει αγανακτισμένη η Κατερίνα Καρβουνά και ξεσπάει σε κλάματα.


Μόνης της παρηγοριά ο σύζυγός της ο Βασίλης Βοναπάρτης ο οποίος αγνοώντας τις καιρικές συνθήκες πηγαίνει με τη βάρκα του και κάνει… delivery με πράγματα που μπορεί να μεταφέρει για τους εγκλωβισμένους του καραβιού. Δηλώνει αγανακτισμένος, έξαλλος με την απάθεια όλων και την ανευθυνότητα κυρίως των υπευθύνων της εταιρείας: «Τι να σας πω, δε μπορώ να το πιστέψω αυτό που συμβαίνει, έχω τη γυναίκα μου μέσα και το παιδί μου, κοντεύω να τρελαθώ. Πηγαίνω με τη δική μου βάρκα για να μεταφέρω πράγματα. Πηγαίνω και δίνω φαγητό και πάνες για το μωρό μου είναι μόλις 1,5 χρόνου. Με δική μου ευθύνη πηγαίνω φάρμακα και για άλλους επιβάτες, είναι άνθρωποι εγχειρισμένοι μέσα υπερήλικες έχει και άλλα παιδάκια… Κάνω delivery πραγμάτων, θα ξαναπάω και το απόγευμα δεν πάω μόνο για να δώσω πράγματα ή γάλα στη γυναίκα μου και στους άλλους μέσα στο καράβι, πηγαίνω για να δώσω και μία μορφή συμπαράστασης στον κόσμο… Το κλίμα αυτή τη στιγμή στο καράβι είναι τι να σας πω… Έχουν αγανακτήσει… Δε γίνεται εδώ και δύο μέρες να φεύγει το ρυμουλκό και να ξαναγυρίζει πίσω λόγω καιρού. Δεν έχει γίνει σωστή οργάνωση, δεν έχει γίνει τίποτα. Η εταιρεία πού είναι; Το φαντάζεστε είναι δύο μέρες μέσα στο καράβι και ένα ακόμη 24ωρο που έχει ξεκινήσει από τον Πειραιά στην ουσία τρεις μέρες σε ένα πλοίο…. Τα παιδιά κλαίνε…. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο, έχουν αγανακτήσει, ένα μπάνιο δε μπορούν να κάνουν φανταστείτε το…», λέει ο κ. Βασίλης Βοναπάρτης μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr.

Την ίδια ώρα αγανακτισμένη εμφανίζεται κι η Δήμαρχος Κάσου, Μαίρη Σορότου Τσανάκη, η οποία δηλώνει: «Είμαι έξαλλη δεν υπάρχει ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, έχουν 227 άτομα μέσα δε θα έπρεπε να υπάρχει ένας υπεύθυνος της εταιρείας, παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων, είναι δυνατόν; Μιλάμε με επιβάτες έχουν αγανακτήσει 3 μέρες να κάθονται μέσα και να περιμένουν. Με τις βάρκες πηγαίνουν άνθρωποι να δώσουν γάλατα σε μικρά παιδιά. Είδα να πηγαίνει στο κυματοθραύστη ντόπιος για να δώσει πάνες στο μωρό του είναι μέσα η γυναίκα και το παιδί του. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι άνθρωποι της εταιρείας».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x