Επικαιρότητα

«Κραχ» στα ασφαλιστικά ταμεία δύο μήνες μετά τη μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου

Ο ΟΑΕΕ χρησιμοποίησε ήδη το 85,7% των κονδυλίων που δικαιούτο από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ πάνω από το όριο του 67% που του αναλογούσε κινείται και το ΙΚΑ.

«Ξεμένουν» από επιχορηγήσεις τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς στα 2/3 της χρονιάς, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, ο ΟΑΕΕ χρησιμοποίησε ήδη το 85,7% των κονδυλίων που δικαιούτο από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ πάνω από το όριο του 67% που του αναλογούσε κινείται και το ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα:

- Ο ΟΑΕΕ άντλησε ήδη ως τον Αύγουστο τα 715 από τα 834 εκατ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης. Απομένουν δηλαδή άλλα 119 εκατομμύρια, μόλις, για να βγάλει τη χρονιά.

- Το ΙΚΑ έχει εισπράξει τα 3/4 των κονδυλίων που δικαιούται. Από τα 2,217 δισ. ευρώ έχει αντλήσει τα 1,640 δισ. (το 74%) και του απομένουν άλλα 567 έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Σε πολύ καλύτερη μοίρα βρίσκεται το ΝΑΤ, που έχει «απορροφήσει» μόλις 560 εκατ. ευρώ από το ένα δισ. που δικαιούται από τον προϋπολογισμό.

Παρά τις περικοπές στο ΕΚΑΣ, έως τον Αύγουστο είχε δοθεί το 81% της ετήσιας επιχορήγησης στα ασφαλιστικά ταμεία (549 από τα 678 εκατ. ευρώ).

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x