Γενικά

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Ρικέλμε

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 36 ετών ανακοίνωσε ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε. «Θα είμαι απλά ένας φίλαθλος και θα υποφέρω από τις εξέδρες», δήλωσε ο σπουδαίος μεσοεπιθετικός.

Τέλος εποχής! Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 36 ετών, έχοντας φορέσει τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής 51 φορές και πετύχει 17 γκολ.

Ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μπόκα Τζούνιορς και στη συνέχεια έπαιξε στην Μπαρτσελόνα, ενώ για τρία χρόνια είχε αγωνιστεί και στη Βιγιαρεάλ. Το 2008 πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μπόκα, ενώ από πέρσι έπαιζε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Αν και πρόσφατα είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο διεθνής άσος θα αποδεχόταν πρόταση που είχε από το MLS, τελικά τη διέψευσε και ανακοίνωσε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του.

«Αποφάσισα να μην παίζω άλλο ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά ο Ρικέλμε και συνέχισε: «Τώρα θα είμαι απλά ένας φίλαθλος και θα υποφέρω από τις εξέδρες των γηπέδων. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την καριέρα μου μέχρι σήμερα. Απόλαυσα το ποδόσφαιρο στο μέγιστο βαθμό. Ελπίζω να συνέβη το ίδιο και με τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε. Προσπάθησα για το καλύτερο. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για τους οπαδούς της Μπόκα, της Αργεντινής, της Βιγιαρεάλ και της Μπαρτσελόνα, από τα τμήματα υποδομών μέχρι και τις μεγάλες ομάδες».

Καταλήγοντας, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υπογράμμισε: «Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει ήρεμα αποφάσεις που αφορούν τη ζωή του και τις σκέφτομαι αρκετά. Είναι ξεκάθαρο τώρα ότι θα πάω διακοπές, θα διασκεδάσω και θα περάσω αρκετό χρόνο με τα παιδιά μου. Από σήμερα η ποδοσφαιρική μου ζωή τελειώνει και μία νέα ζωή ξεκινά. Θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

Δείτε μερικές από τις στιγμές του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε













Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x