Επικαιρότητα

Κρίσιμες ώρες για Κορέα: Ενημέρωση στην Ουάσιγκτον, απειλές από Κιμ

Στον Λευκό Οίκο έχουν μεταβεί όλα τα μέλη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να ενημερωθούν από την κυβέρνηση Τραμπ για την βορειοκορεατική απειλή.

Κρίσιμες ώρες για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, ενώ συνεχίζονται οι πυρηνικές απειλές από την πλευρά του καθεστώτος Κιμ Γιόνγκ-ουν.

Στον Λευκό Οίκο έχουν μεταβεί όλα τα μέλη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να ενημερωθούν από την κυβέρνηση Τραμπ για την απειλή που πηγάζει από τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ.

Οι 100 γερουσιαστές θα ενημερωθούν από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, ανώτατα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και κορυφαίους αξιωματικούς των ένοπλων δυνάμεων, χωρίς να αποκλείεται να λάβει μέρος και ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ. Θα ακολουθήσει ενημέρωση ορισμένων μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δεν είναι γνωστό εάν οι ενημερώσεις θα καταλήξουν σε χειροπιαστές πρωτοβουλίες απέναντι στη Βόρεια Κορέα, όμως το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να χαρακτηρίσει τη χώρα «προαγωγό της τρομοκρατίας», δρομολογώντας έτσι αυστηρότατες εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, η βορειοκορεατική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε πως η Πιονγκγιάνγκ θα εξαπολύσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που γίνει στόχος «απόλυτου πολέμου» από τις ΗΠΑ.

«Σίγουρα θα πετύχουμε νίκη σε αυτή την αναμέτρηση με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η βούληση του Βορρά δεν πρόκειται να λυγίσει.

Φόβος της Ουάσιγκτον είναι ότι η Πιονγκγιάνγκ προσπαθεί να αναπτύξει διηπειρωτικούς πυραύλους που θα μπορούν να πλήξουν με πυρηνικές κεφαλές τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, και φυσικά τους συμμάχους της Αμερικής στην ανατολική Ασία.

Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να καλέσει σύσσωμη τη Γερουσία για ειδική ενημέρωση αναφορικά με την Πιονγκγιάνγκ έρχεται τη στιγμή που η Νότια Κορέα έχει αρχίσει να εγκαθιστά στο έδαφός της το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD.

Η τοποθέτηση του THAAD έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση της Κίνας, η οποία φοβάται πως το αμερικανικό σύστημα θα υπονομεύσει την αποτρεπτική της δύναμη.

Εκκληση στις ΗΠΑ να σταματήσουν τις κοινές ναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις τους με τη Νότια Κορέα, ώστε να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της κρίσης με την Πιονγκγιάνγκ, απηύθυνε νωρίτερα ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x