Επικαιρότητα

Κρήτη: Το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ της Νεάπολης μετατρέπεται σε κατάλυμα για πρόσφυγες

Εντοπίστηκαν 113 Αφγανοί σε παραλία του Αγίου Νικολάου – Συνελήφθησαν δύο διακινητές.

Την απόφαση να μετατρέψουν -προσωρινά- το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ της Νεάπολης σε προσφυγικό κατάλυμα για 113 Αφγανούς οι οποίοι εντοπίστηκαν σε παραλία της περιοχής, έλαβαν οι αρχές του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό, , οι 113 μετανάστες θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ το οποίο βρίσκεται δίπλα στα σχολεία της περιοχής. Δεν υπάρχει όμως πρόβλημα, τονίζει ο κ. Ζερβός, καθώς το γήπεδο διαθέτει ανεξάρτητες εισόδους και εξόδους και δεν έρχεται σε επαφή με τα σχολεία. Ήδη φροντίζουμε για το φαγητό και το νερό που θα τους διαθέσουμε, λέει ο Δήμαρχος που συμπληρώνει ότι η Μητρόπολη Πέτρας και Χερσονήσου είναι δίπλα μας και μας στηρίζει στην προσπάθεια αυτή.

Τέλος, ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι οι 113 μετανάστες ίσως να μείνουν στο κλειστό γήπεδο για ένα τριήμερο και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά υπήρχε η σκέψη να φιλοξενηθούν στην Μονή Αρετίου ωστόσο όπως είπε ο κ. Ζερβός, αυτό δεν μπόρεσε να γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει συλλάβει δύο άτομα ως διακινητές των μεταναστών. Μάλιστα ο ένας συνελήφθη στον Σχοινιά όπου είχε καταφύγει και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η σύλληψη του ήταν επεισοδιακή.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x