Επικαιρότητα

Ξαναρχίζει η δίκη της ΧΑ - Δίπλα δίνουν Πανελλαδικές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος προσπαθεί να καθησυχάσει τους γονείς για το γεγονός ότι δίπλα στις φυλακές Κορυδαλλού υπάρχουν σχολεία που διεξάγονται εξετάσεις

Εν όψει της αναμενόμενης αυριανής συνέχισης της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής, μετά από 5μήνη διακοπή λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος άρχισε τις υποσχέσεις για να καθησυχάσει τους γονείς των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις δίπλα στα σχολεία που είναι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «γνωρίζοντας ότι οι προσεχείς ημέρες συμπίπτουν με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, καταβάλλεται πάντως κάθε δυνατή προσπάθεια για την εγγύηση της ομαλής διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων».

Προσθέτει ακόμα ο κ. Παρασκευόπουλος, πετώντας το μπαλάκι στους δικαστές που θα δικάσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ότι «η αρμοδιότητα προσδιορισμού του χρόνου διεξαγωγής της δίκης ανήκει αποκλειστικά στη Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται, ότι πλησίον των φυλακών Κορυδαλλού υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα και κατά τις ημέρες διεξαγωγής της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής, πλέον της μεγάλης προσέλευσης κατηγορούμενων, δικηγόρων, μαρτύρων, συγγενών κ.λπ. και του αποκλεισμού της περιοχής από αστυνομικές δυνάμεις, συνήθως δημιουργούνται μικροεπεισόδια από διάφορε ομάδες.

Κατ΄ επανάληψη έχει διαμαρτυρηθεί ο Δήμος Κορυδαλλού και οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά η Πολιτεία σταθερά κωφεύει, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο (παρότι υπόσχεται αφειδώς), αφού στην πράξη δεν μπορεί να ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Τέλος, δεν πρέπει να λησμονείται ότι ο κ. Παρασκευόπουλος από την έναρξη της επίμαχης δίκης έχει υποσχεθεί και δεσμευθεί ότι θα εξευρεθεί άλλως κατάλληλος χώρος για την διεξαγωγή της εν λόγω δίκης (αρχικά έκανε λόγο για τοποθέτηση προκάτ στο χώρο πίσω από το Εφετείο Αθηνών), ενώ επέρριπτε τις ευθύνες στους δικαστές ότι είναι αρμόδιοι για το ζήτημα της αίθουσας.

Και τώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης επαναλαμβανόμενος κάνει και πάλι λόγο για «εγγύηση της ομαλής διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων», κ.λπ.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x