Επικαιρότητα

Ξεφτίλισαν τα τρολ-ρατσιστές του Διαδικτύου: Κάνουν γιγαντοαφίσες τα σχόλιά τους (pics)

Με έναν διαφορετικό τρόπο αποφάσισε να απαντήσει στους ρατσιστές-τρολ του Διαδικτύου η αφρο-βραζιλιάνικη ομάδα δικαιωμάτων Criola.

Η εκστρατεία με τίτλο: «Εικονικός ρατσισμός, πραγματικές συνέπειες» εμπνεύστηκε από ένα πρόσφατο περιστατικό με θύμα την παρουσιάστρια καιρό Μαρία Χούλια Κουντίνιο.

inner

Τι, όμως, έκανε η Criola; Αρχικά συνέλεξε τα ρατσιστικά σχόλια από τα social media και με τη βοήθεια εργαλείων προσπάθησε να εντοπίσει την περιοχή του χρήστη.

Αγοράζοντας διαφημιστικές πινακίδες εκεί κοντά κολλούσαν το σχόλιό του. Πάντα, βέβαια σεβόντουσαν την ταυτότητά του, καλύπτοντας τα στοιχεία του.

inner

Μιλώντας στο BBC, η Jurema Werneck ανέφερε πως σκοπός της εκστρατείας είναι να ενθαρρύνει τους τους ανθρώπους να μιλήσουν, όταν δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις.

«Αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν ότι μπορούν να καθίσουν στην άνεση του σπιτιού τους και να κάνουν ο,τι θέλουν στο Διαδίκτυο», δήλωσε και τόνισε:

«Εμείς δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Δεν μπορούν να κρυφτούν, θα τους βρούμε».

inner

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποκαλύψουν τα ονόματα των χρηστών διότι σκοπός τους δεν είναι να εκθέσουν κανέναν.

«Απλά θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους, έτσι ώστε στο μέλλον να σκεφτούν τις συνέπειες πριν από το ποστάρισμα ρατσιστικών σχολίων».

«Η δράση έχει ως στόχο να δείξει πως το Ιντερνετ δεν είναι ελεύθερο έδαφος για την εμφάνιση μηνυμάτων μίσους, ρατσισμού και προκαταλήψεων», συμπλήρωσε η Jurema.

Τα ρατσιστικά σχόλια στη Βραζιλία θεωρούνται αδίκημα, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης, αλλά οι αρχές έχουν κατηγορηθεί πως κάνουν όσα πρέπει για να επιβάλλουν το νόμο.

inner

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x