Επικαιρότητα

Ξεκινά νέα διαδικασία άρσης ασυλίας της Λεπέν

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη τη διαδικασία για την άρση της ασυλίας της υποψήφιας για την προεδρία της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη τη διαδικασία για την άρση της ασυλίας της υποψήφιας για την προεδρία της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, που κατηγορείται για κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους ευρωβουλευτές να άρουν την ασυλία της Λεπέν, που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να προχωρήσει η έρευνα. Η υπόθεση αφορά χρήματα που εισέπραξε η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου για να καταβάλει τους μισθούς των κοινοβουλευτικών βοηθών της αλλά φέρεται ότι τα χρησιμοποίησε για να πληρώνει υπαλλήλους του κόμματός της, κάτι που απαγορεύεται.

Δύο αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπαν ότι η ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας θα γίνει την σήμερα το απόγευμα, στις Βρυξέλλες.

Μολονότι ένα παραπλήσιο σκάνδαλο εξανέμισε τις ελπίδες του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, η Λεπέν φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκε από τις αποκαλύψεις. Ήρθε δεύτερη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, την Κυριακή, και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου. Μπορεί ωστόσο να κληθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμη και την επόμενη εβδομάδα για να δώσει εξηγήσεις. Αν γίνει κάτι τέτοιο, ενδέχεται να μην πάει στη συνεδρίαση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x