sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Ξεκίνημα… αλά Μαλεζάνι για ΠΑΟ, καλύτερο αμυντικό ρεκόρ 10ετίας για ΑΕΚ!

Το sport-fm.gr ανατρέχει στην τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς νίκη τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και πότε η ΑΕΚ δεν δέχτηκε τέρμα, επίσης, στις πρώτες τρεις «στροφές».

Ημέρες προ 12ετίας ζει ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι στο τιμόνι του. Οι «πράσινοι» για πρώτη φορά ύστερα από εκείνη τη σεζόν μένουν χωρίς νίκη μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Συγκεκριμένα, είχαν ξεκινήσει με ήττα στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 2-0, ενώ στη συνέχεια έφεραν 1-1 με τον Ιωνικό στη Νίκαια, ενώ την 3η αγωνιστική έφεραν 0-0 με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Η πρώτη νίκη τότε ήρθε κόντρα στον Πανιώνιο με 3-0 την 4η αγωνιστική.

Εποχή 2007-08 θυμίζει η ΑΕΚ στην άμυνα της, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Είναι η πρώτη φορά στην Σούπερ Λίγκα, από εκείνη τη σεζόν που η Ένωση κρατάει το μηδέν στην άμυνα, στα τρία πρώτα παιχνίδια. Τη χρονιά εκείνη, προ 10 ετών, ο Δικέφαλος είχε εκκινήσει με έξι στα έξι όταν και είχε κρατήσει την εστία της ανέπαφη και στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια.

Τα πρώτα που δέχτηκε εκείνη τη χρονιά ήρθαν την 7η αγωνιστική από τον Ηρακλή που της κόστισαν και μια οδυνηρή ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Πάντως τόσο πέρσι, όσο και πρόπερσι η ΑΕΚ είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ στα τρία πρώτα παιχνίδια της, αλλά φέτος φαίνεται πιο σταθερή σε αυτόν τον τομέα.

Αν λογαριάσει κανείς και τα 2 ματς με την Μπριζ, η Ένωση συμπλήρωσε 450 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ στα πέντε επίσημα παιχνίδια της, μετά τα ματς με την ΤΣΣΚΑ. Ενδιάμεσα όταν η ΑΕΚ έκανε το σερί το 2007-08 είχε παίξει με την Σάλτσμπουργκ για το ΟΥΕΦΑ, όπου ηττήθηκε 1-0 στη ρεβάνς του υπέρ της 3-0, οπότε σε επίπεδο επίσημων αγώνων το σερί της με ανέπαφη την εστία είχε διακοπεί στα τέσσερα ματς μετά τον αποκλεισμό από την Σεβίλλη στα προκριματικά του Champions League τότε.

Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x