Επικαιρότητα

Ξεπουλάνε οι γαλλικές σημαίες -Ο Ολάντ ζήτησε από όλους τους πολίτες να βάλουν μία στο σπίτι τους

Να βάλουν όλοι μία γαλλική σημαία στα σπίτια τους την Παρασκευή, ζήτησε από τους πολίτες της χώρας του ο Φρανσουά Ολάντ.

Η Παρασκευή θα είναι η ημέρα που η Γαλλία θα τιμήσει τη μνήμη των 130 νεκρών που άφησε πίσω του το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου. «Συμμετάσχετε βάζοντας στα σπίτια σας τη σημαία», κάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος τους πολίτες.

Η ανάρτηση σημαίας στα σπίτια δεν είναι κάτι σύνηθες στη Γαλλία, όμως αυτές οι επιθέσεις άγγιξαν βαθύτατα τους πάντες, όπως είπε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στεφάν Λε Φολ. «Θέλαμε να προτείνουμε κάτι που θα επιτρέψει σε κάθε Γάλλο να πάρει μέρος με τον τρόπο του στην τελετή της Παρασκευής», εξήγησε.

Οι πωλήσεις της «τρικολόρ» εκτινάχθηκαν μετά από τις επιθέσεις. Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής της γαλλικής σημαίας, η Doublet, ανέφερε ότι οι πωλήσεις σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σχέση με τη συνήθη κίνηση που παρουσιάζουν.

«Μετά από χρόνια κατά τα οποία η ''τρικολόρ'' θεωρούνταν από αρκετούς ως σύμβολο εμπόλεμου εθνικισμού, τώρα έχει γίνει ένα σύμβολο για την αγάπη για τη ζωή, σε αντίθεση με τη μαύρη σημαία της ''αγάπης για το θάνατο'', του Ισλαμικού Κράτους», εξήγησε η Σάντρα Λεγκέρ, λέκτορας φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x