Γιώργος Ζαχαριάδης

Ξέρω τι έκανες στον ΠΑΟΚ… φέτος το καλοκαίρι

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Λουτσέσκου και τον οδηγό που απέκτησε η ομάδα του χάνοντας το πρωτάθλημα, τις μεταγραφές και τις άστοχες δηλώσεις του

Θυμάμαι τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι. Θυμάμαι που έλεγες διάφορα για τον Βιειρίνια και δεν τον πολύήθελες στην Τούμπα. Το γνωρίζει κι ο ίδιος. Θυμάμαι και τον Γιωργάκη να λέει (γράφει) διάφορα για τον Πορτογάλο και ένα σωρό ακόμη άλλους που έμειναν ή κατέφτασαν στην Τούμπα για να φτιάξουν ομάδα πρωταθλητισμού.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Θυμάμαι και τα χρόνια που ο ΠΑΟΚ (συνήθως αυτό συνέβαινε) ήταν ο πρωταθλητής μέχρι τον Οκτώβριο και μετά ήταν ο φτωχός συγγενής. Πέρσι ήταν πρωταθλητής σχεδόν μέχρι το τέλος κι αυτό είναι ίσως πιο σημαντικό από όλα τα υπόλοιπα.

Θυμάμαι και δεν θα ξεχάσω ότι ένα πρωτάθλημα πήγε στράφι διότι υπάρχει μεγάλη ανοησία στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ, αλλά, όχι ότι δεν του την είχαν στημένη τη δουλειά…
Και καλά, για όλα όσα συνέβησαν στο πρωτάθλημα που τέλειωσε, αποφάσισαν τα δικαστήρια, για όλα τα άλλα, ο κόσμος που πανηγύρισε το πρωτάθλημα, είναι άραγε τόσο ηθικά δικαιωμένος γνωρίζοντας ότι δεν είναι η ΑΕΚ καλύτερη από τον ΠΑΟΚ και αυτό αποδείχθηκε και στον τελικό του κυπέλλου…

Η ηθική του ποδοσφαίρου είναι μια υπόθεση που δεν μας απασχολεί, αρκεί να γίνεται το δικό μας. Και πάνω από όλα να… κερδάει η ομάδα μας με όποιον τρόπο κι αν προκύπτει αυτό.

Κι αφού το καταφέρουμε, μέσω των δικαστικών αποφάσεων (δίκαια ή άδικα) κτίζουμε γύρω από αυτές μια όμορφη προπαγάνδα, ότι… να εμείς παίξαμε το ίδιο καλά και συγκρινόμαστε με τον ΠΑΟΚ της φετινής χρονιάς. Όλοι το γνωρίζουμε ότι ήταν σχεδόν απλησίαστος ο φετινός ΠΑΟΚ, αλλά, ένεκα της αφέλειας και της αλαζονείας ορισμένων στελεχών του, χάρισε ένα τίτλο αλλού.

Η κουβέντα για το πρωτάθλημα δεν μπορεί να σταματήσει εδώ και όχι επειδή είναι ο Λουτσέσκου που την τροφοδοτεί με συνεχείς και άστοχες αναφορές. Ο Ρουμάνος αποδεικνύει ότι δεν έχει μέτρο και δεν φαίνεται να έχει κάποιον να του πει ότι θα πρέπει να διαχειριστεί διαφορετικά όλο αυτό που τον πνίγει και μάλλον δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι έχει συμβεί, με την απώλεια του τίτλου.

Δεν είναι δική του δουλειά να γίνεται γραφικός και να συζητά για ναζιστική Γερμανία ή ό,τι άλλου κατεβάσει το κεφάλι του.

Θα πρέπει μάλλον να σκεφτεί ότι τον περιμένει πολύ δουλειά την επόμενη χρονιά, διότι αν για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ έγινε μάθημα όσα πέρασε φέτος, και οι άμεσοι αντίπαλοί του, δεν είναι ηλίθιοι. Θα προσπαθήσουν να καλύψουν όποια διαφορά τους χωρίζει με τον ΠΑΟΚ για να τον ανταγωνιστούν. Πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός ή και η ΑΕΚ θα υποχωρήσουν και θα αφήσουν τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς διότι το δικαιούται. Δεν δικαιούσαι τίποτε αν δεν το κερδίσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Καλά, αυτό μην το δένεται σχοινί κορδόνι. Όχι ότι ισχύει πάντα.

Αλλά, κανείς δεν θα στείλει το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν με το… κούριερ στην Τούμπα, ούτε θα το κατακτήσει μέχρι τον Αύγουστο. Θα χρειαστεί να καταβάλει προσπάθεια που έχει αφετηρία τις μεταγραφές και όσες διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν από τώρα.

Μου είναι ευχάριστο που ακούω για καλύτεροι από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές (όπως ο Σουηδός Βέρνμπλουμ) που στοιχίζουν μερικά εκατομμύρια και αυτό σημαίνει ότι αν δεν μας κοροϊδεύουν, είναι έτοιμοι στον ΠΑΟΚ να φέρουν καλύτερους ποδοσφαιριστές. Να παίξουν το χαρτί του τσάμπιονς λιγκ, να εξαντλήσουν τα περιθώρια για κάτι πολύ σπουδαίο, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται σήμερα με κλήρωση κόντρα σε Βασιλεία και Αγιαξ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x