Γιώργος Ζαχαριάδης

Ξοδεύεις για προσωπικότητες και γίνεσαι ο ΠΑΟΚ του τίτλου

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το πώς -πολύ απλά- αλλάζει επίπεδο και ο ΠΑΟΚ γίνεται ομάδα κορυφής κι όχι ομάδα πλέι-οφ.

Η στιγμή της ιστορίας που ο ΠΑΟΚ κράτησε ορισμένα στελέχη, κυρίως στο αγωνιστικό τμήμα και αυτό αφορά προπονητή και ποδοσφαιριστές- προσωπικότητες, αλλά, ακόμη και παράγοντες στο διοικητικό τομέα, για να διαγράψει μια σταθερή και ασφαλώς ανοδική πορεία, δεν έχει καταγραφεί. Δεν έκτισε σύνολο με τις απαιτούμενες βάσεις που θα λάβει μέρος ουσιαστικά στον ανταγωνισμό κι όχι σπασμωδικά και περιστασιακά, ίσα ίσα για να ακουσθεί ως μέγεθος και ως ιστορία. Είναι πλέον βίωμα και συνήθεια, να ξεφουσκώνει νωρίς, Οκτώβριο, Νοέμβριο, το πολύ Δεκέμβριο και να χάνει κάθε επαφή με την πρώτη θέση, που έπαψε άλλωστε να είναι διεκδικίσιμη εδώ και πολλά χρόνια.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Σε όλο αυτό, ένας παράγοντας με τις δυνάμεις του Σαββίδη, οφείλει να είναι πιο προσεκτικός και να προφυλάξει –κυρίως με τις επιλογές του- όποιας μορφής επένδυση επιχειρεί στον ΠΑΟΚ. Και όπως φαίνεται είναι αρκετά σημαντική. Όχι όσο μεγάλη επιβάλλουν οι κανόνες του παιχνιδιού για να αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και έναν τίτλο.

Η μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν είναι η στιγμή που θα μπορούσε να γίνει μια επανεκκίνηση, δεν φαίνεται να είναι καν το σημείο που θα πατήσει δυνατά για να κάνει το καλύτερό του άλμα. Είναι πάντα το καλοκαίρι και είναι πολύ σπουδαίο το πόσο αποφασισμένος είναι ο Σαββίδης να φέρει μόνο λίγους και όχι ένα κάρο ποδοσφαιριστές επειδή έτσι έχει συνηθίσει ένα συγκεκριμένο σύστημα εντυπωσιασμού ή ακόμη και η ανασφάλεια του εκλέκτορα.

Χρειάζονται πολλοί ποδοσφαιριστές για να κάνει πρωταθλητισμό. Πρώτα από όλα χρειάζονται προσωπικότητες, όχι τελειωμένοι και βετεράνοι. Αν ξοδέψεις, θα τους έχεις. Αν κινηθείς στο ίδιο μήκος κύματος, με ποδοσφαιριστές που δεν ξεφεύγουν από τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορείς να ελπίζεις σε μεγάλα πράγματα.

Υ. Γ. Ας είναι το άδικο ποδοσφαιρικό περιβάλλον που φρενάρει τον Σαββίδη ο λόγος που δεν έφτιαξε ακόμη την ομάδα που –φαντάζομαι- κι ο ίδιος επιθυμεί. Ας δούμε τώρα πως θα κινηθεί, εφόσον οδεύουμε σε αλλαγές… Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση από το… μέλλον αυτής της ομάδας, όπως θα διαμορφωθεί όταν αλλάξουν οι συνθήκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x